Adviesgesprek Offerte aanvragen

Zonnepanelen voor particulieren

Particulieren hebben verschillende redenen om te kiezen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Velen willen bijdragen aan een duurzame wereld, maar ook tegelijkertijd besparen op de energiekosten.


Bent u van plan zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning? Dan bent u bij HD Solar aan het juiste adres!

Met zonnepanelen gaat u uw eigen duurzame energie opwekken en wordt u minder afhankelijk van een energieleverancier. Energie van zonnepanelen is 100% groen en u gaat dus een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De CO2 uitstoot is bij energie opgewekt door zonnepanelen een stuk lager dan bij energie opgewekt door kolen of olie, dus uw CO2-voetafdruk wordt hiermee verkleint.

Financieel gezien is het ook gunstig. Doordat u minder van het energienet vraagt, wordt uw energierekening aanzienlijk lager en dalen uw maandelijkse kosten. De investering in zonnepanelen is snel terugverdiend, afhankelijk van het systeem in 4 tot 6 jaar. Zonnepanelen gaan minimaal 20 tot 25 jaar mee dus nadat de investering is terugverdiend gaan de panelen u jaarlijks geld besparen.

Daarnaast heeft de overheid nog een aantal stimuleringsmaatregelen die de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo kunt u teveel opgewekte stroom salderen en er zijn uitstekende financieringsmaatregelen zoals een duurzaamheidslening of het energiebespaarfonds (svn).
Sinds 1 januari 2023 hoeft u als particulier geen BTW meer te betalen over uw zonnestroomsysteem. Voor 1 januari 2023 moest u de BTW eerst betalen en kon u deze daarna terugvragen bij de Belastingdienst. Dat hoeft nu dus niet meer. Alleen particulieren met een zonnestroomsysteem met meer dan 15.000 Wattpiek opwekcapaciteit moeten zich nog wel melden bij de Belastingdienst. Hierover kunt u alles lezen op de site van de Centrale BTW Teruggave.


Mogelijkheden

Zonnepanelen kunnen zowel op schuine daken als op platte daken worden gemonteerd. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. HD Solar heeft jarenlange ervaring met alle soorten daktypes en alle mogelijkheden voor het leggen van zonnepanelen. Informeer bij een van onze adviseurs voor de mogelijkheden bij uw situatie. Ook zonnepanelen in het dak, zowel bij nieuwe als bestaande daken, zijn een mogelijkheid (indaksysteem). Zelfs in een rieten dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Tot slot zijn vrije veld opstellingen een optie als u bijvoorbeeld een grote tuin of een weiland tot uw beschikking heeft.


Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?

Er komt bij zonne-energie nog wel CO2 vrij. Dat komt door de productie van de installaties zelf, zoals de zonnepanelen en de omvormers. Daarvoor zijn nu nog fossiele brandstoffen nodig en die tellen natuurlijk mee in de vergelijking met energie uit fossiele bronnen. De CO2 die vrijkomt door de bouw van koleninstallaties wordt ook meegewogen. Maar na 3,5 jaar heeft een zonnepanelen-systeem de energie die voor de productie nodig was, weer terugverdiend. Er zijn ook al studies die laten zien dat de terugverdientijd al op één jaar ligt. In alle gevallen is de productie-energie van zonnepanelen dus geen reden om ze niet aan te schaffen. Want bij de productie van 1 kilowattuur (kWh) elektriciteit uit de verbranding van kolen komt minstens 900 gram CO2 vrij. Bij gasverbranding is dat 400 gram. Maar bij zonlicht is dat veel lager: 50 gram. Dat scheelt enorm, zeker als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt.


Hoe werken zonnepanelen?

De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht. Zonnepanelen zetten dit licht om in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen: twee laagjes silicium (zand). Als de zon op het zonnepaneel schijnt ontstaat er tussen de laagjes elektriciteit. Deze elektriciteit is niet meteen bruikbaar in uw woning. Hiervoor is een omvormer nodig die de elektriciteit omzet via de meterkast in wisselstroom. Deze wisselstroom is bruikbaar voor uw elektrische apparaten in huis.

Kenmerken

  • Maatwerk Passende oplossingen
  • Persoonlijk advies Bij u thuis
  • Ontzorging Van A tot Z
  • Service Goede nazorg

Diverse panelen

Voor ieder wat wils

Duurzaam

Milieuvriendelijk

Rendement

Goede investering

Onafhankelijk

Je eigen energie opwekken

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×