Adviesgesprek Offerte aanvragen

Zonnepanelen voor particulieren

Er zijn voor particulieren verschillende redenen om ervoor te kiezen zonnepanelen aan te schaffen. Velen willen bij dragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd besparen op de energiekosten.

Bent u van plan zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning? Dan bent u bij HD Solar aan het juiste adres!

Met zonnepanelen gaat u uw eigen duurzame energie opwekken en wordt u dus minder afhankelijk van een energieleverancier en van prijsstijgingen van energie. Energie van zonnepanelen is 100% groen en u gaat dus een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. De CO2 uitstoot is bij energie opgewekt door zonnepanelen een stuk lager dan bij energie opgewekt door kolen of olie, dus uw CO2-voetafdruk wordt kleiner.

Ook voor uw eigen portemonnee is het gunstig. Uw energierekening wordt lager dus uw maandelijkse kosten dalen. De investering in zonnepanelen is vrij snel terug verdiend, afhankelijk van het systeem in 6 tot 10 jaar. Zonnepanelen gaan minimaal 20 tot 25 jaar mee dus nadat de investering is terugverdiend gaan de panelen u jaarlijks geld besparen, wat u anders kwijt zou zijn aan een energieleverancier.

Daarnaast heeft de overheid nog een aantal stimuleringsmaatregelen die de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo kunt u de BTW terugvragen (Centrale BTW Teruggave) en teveel opgewekte stroom kan gesaldeerd worden. Ook zijn er uitstekende financieringsmaatregelen zoals een duurzaamheidslening of het energiebespaarfonds (svn).

Mogelijkheden

Zonnepanelen kunnen zowel op schuine daken als op platte daken worden geïnstalleerd. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. HD Solar heeft jarenlange ervaring met alle soorten daktypes en alle mogelijkheden voor het leggen van zonnepanelen. Informeer bij een van onze adviseurs voor de mogelijkheden in uw situatie. Ook zonnepanelen in het dak, zowel bij nieuwe als bestaande daken, zijn een mogelijkheid (indaksysteem). Zelfs in een rieten dak is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Tot slot zijn vrije veld opstellingen een optie als u bijvoorbeeld een grote tuin of een weiland tot uw beschikking hebt.

Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?

Er komt bij zonne-energie nog wel CO2 vrij. Dat komt door de productie van de installaties zelf, zoals de zonnepanelen en de omvormers. Daarvoor zijn nu nog fossiele brandstoffen nodig en die tellen natuurlijk mee in de vergelijking met energie uit fossiele bronnen. De CO2 die vrijkomt door de bouw van koleninstallaties wordt ook meegewogen. Maar na 3,5 jaar heeft een zonnepanelen-systeem de energie die voor de productie nodig was, weer terugverdiend. Er zijn ook al studies die laten zien dat de terugverdientijd al op één jaar ligt. In alle gevallen is de productie-energie van zonnepanelen dus geen reden om ze niet aan te schaffen. Want bij de productie van 1 kilowattuur (kWh) elektriciteit uit de verbranding van kolen komt minstens 900 gram CO2 vrij. Bij gasverbranding is dat 400 gram. Maar bij zonlicht is dat veel lager: 50 gram. Dat scheelt enorm, zeker als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt.

Hoe werken zonnepanelen?

De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht. Zonnepanelen zetten deze warmte en dit licht om in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen: twee laagjes silicium (zand). Als de zon op het zonnepaneel schijnt ontstaat er tussen de laagjes elektriciteit. Deze elektriciteit is niet meteen bruikbaar in uw woning. Hiervoor is een omvormer nodig die de elektriciteit omzet via de meterkast in wisselstroom. Dit kun je wel gebruiken voor de wasmachine, het koffiezetapparaat, het strijkijzer enz., enz..

 

 

Kenmerken

  • Maatwerk Passende oplossingen
  • Persoonlijk advies Bij u thuis
  • Ontzorging Van A tot Z
  • Service Goede nazorg

Diverse panelen

Voor ieder wat wils

Duurzaam

Milieuvriendelijk

Rendement

Goede investering

Onafhankelijk

Je eigen energie opwekken

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×