Adviesgesprek Offerte aanvragen

Over HD Solar

HD Solar is opgericht in 2012 in de gemeente Someren, Noord-Brabant. Het richt zich op zonnestroom installaties voor particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties.

Grootschalige inkoop

HD Solar heeft sinds haar oprichting in 2012 hard aan de weg getimmerd en goede connecties opgebouwd met diverse groothandels in producten voor PV-systemen. Hierdoor kan HD Solar grootschalig inkopen en kan A-kwaliteit geboden worden met goede garanties en tegen scherpe tarieven.

HD Solar is gevestigd in de gemeente Someren en heeft haar werkgebied voornamelijk in Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij HD Solar terecht voor gedegen op maat advies over PV-installaties. Onze adviseurs stellen voor u een offerte op waarin, indien gewenst, meerdere mogelijkheden naast elkaar worden gezet.

Mocht de keuze uiteindelijk op ons vallen, dan komt een gespecialiseerd team bij u langs om de panelen op uw dak te monteren én een ervaren elektricien om het systeem aan te sluiten op een omvormer. Zodat u, afhankelijk van de grootte van het systeem, nog dezelfde dag uw eigen groene stroom op kunt gaan wekken.


Erkenningen

Voor het koppelen van de PV-installatie op het elektriciteit netwerk maken we alleen gebruik van erkende installateurs met een zeer ruime ervaring op het gebied van PV-installaties. Onze installateurs zijn erkend door InstallQ www.echteinstallateur.nl en voldoen aan de erkenningsregeling zonnepanelen. Onze installateurs werken volgens de NEN1010 inclusief de aanvullende eisen voor PV-systemen en volgens de Netcode Elektriciteit van de energiekamer van de NMA.


InstallQ

InstallQ is een onafhankelijk keurmerk, dat de aanleg van veilige installaties bevordert. InstallQ is ontstaan uit de samenvoeging van Sterkin en KvINL. Als onafhankelijk keurmerk beheert InstallQ de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische en waterinstallateurs, alsmede voor installateurs van duurzame energie installaties. De door InstallQ erkende installateurs gaan voor kwaliteit.


QBIS

De bedrijven, personen, opleidingen en examens die in QBISnl te vinden zijn voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen zorgen dat consumenten en bedrijven kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de dienst die geleverd word. Wat deze eisen precies betekenen wordt hier per register uitgelegd. Een bedrijf wordt opgenomen in QBISnl als het erkend of gecertificeerd is. Een erkenning hoeft maar eenmalig verkregen te worden en blijft vanaf dat moment altijd geldig voor dat bedrijf. Een erkend bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en de juiste gereedschappen om het installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren.

Een certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de normen met betrekking tot organisatie, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid en integriteit. Een gecertificeerd bedrijf werkt met kennis van Stichting ISSO, waardoor de professional voldoet aan de eisen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Voor duurzame technieken en voor ventilatietechnieken is er een kringloop aan ISSO-publicaties, onderwijs, examens en beoordelingsrichtlijnen (BRL’en). Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding . Bedrijven worden na certificering ieder jaar een keer gecontroleerd om te kijken of ze nog steeds voldoen aan de gestelde normen.


Uitgebreide garanties

Alleen panelen van beursgenoteerde bedrijven die via Europese dealers worden aangeboden, worden gebruikt door HD Solar zodat uitgebreide garanties gegeven kunnen worden. De samenwerking met gespecialiseerde lokale installateurs geeft daarnaast de garantie dat uw zonnepanelen goed worden geïnstalleerd tegen een gunstige prijs.


Installatiegarantie

HD Solar geeft 5 jaar garantie op de geleverde installatiewerkzaamheden. Dit betreft dus de bekabelingswerkzaamheden, aansluiting op de meterkast en de juiste installatie van de panelen op het dak.

Productgarantie

Fabrikanten van zonnepanelen en omvormers geven lange garanties op hun producten. Dit betreft een productgarantie, waarbij de fabrikant er voor in staat dat hun producten voldoen aan de beloofde eisen.

Natuurlijk legt u garantieclaims of vragen gewoon neer bij de partij waar u de spullen heeft gekocht, in uw geval HD Solar in Someren.
Om uw garantie optimaal te kunnen borgen, hanteren wij de volgende uitgangspunten:

  • Wij werken alleen met A-merk panelen en materialen die bovendien uitstekende garantie en servicevoorwaarden hanteren. Deze zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en leveren een bewezen kwaliteit en service.
  • Wij zijn een financieel gezonde organisatie en dit eisen wij ook van onze leveranciers (groothandel en fabrikant).
  • Wij werken met betrouwbare Nederlandse groothandels. Hier kunnen wij in geval van een garantieclaim altijd op terugvallen. Bovendien hebben deze groothandels de geleverde producten (meestal) op voorraad liggen, waardoor problemen zeer snel opgelost kunnen worden.

Garantie op rendement

Zonnepaneel fabrikanten geven in de regel een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie tot 25 jaar. De afname van het rendement van zonnepanelen in de loop van de tijd is een feit. Hierbij garandeert de fabrikant dat het verlies in energie van het piekvermogen niet meer dan 10% van het oorspronkelijke piekvermogen binnen 10 jaar bedraagt en niet meer dan 20% binnen 25 jaar. De productgaranties verschillen per merk, en kunt u vinden op de productpagina.


Herverzekering zonnepanelen

De meeste zonnepaneelfabrikanten herverzekeren bovenstaande garantie om het potentiële risico voor investeerders en klanten te reduceren. Voor die gevallen dat de zonnepanelen minder dan het gegarandeerde vermogen zouden leveren, biedt een verzekeringsmaatschappij financiële ondersteuning en dekking voor de volledige garantieperiode van 25 jaar. Dit indien het verlies is veroorzaakt door fabricage- of materiaalfouten, materiaalmoeheid, en in het geval dat een faillissement het uitkeren van ontstane claims verhindert.


Garantie op omvormers

Omvormer fabrikanten bieden standaard minimaal 5 jaar productgarantie, en een aantal fabrikanten heeft dit inmiddels verhoogd naar 10 jaar. Indien u kiest voor een systeem met micro-omvormers of optimizers is deze garantie langer. Fabrikanten bieden meestal de mogelijkheid de garantie uit te breiden. Wij hebben overeenkomsten met de omvormer-fabrikanten om tijdens de garantieperiode de omvormer, optimizer of micro-omvormer kosteloos te komen vervangen. De productgaranties verschillen per merk en kunt u vinden op de productpagina.


Garantie op de monitoring

De monitoring oplossing van de meeste omvormers komen van een andere fabrikant en vallen derhalve niet onder de garantie van de omvormer. Uitzonderingen zijn SolarEdge en Enphase, waarbij de garantie op de monitoring gelijk is met de garantie op de omvormer.


Garantie op de montagematerialen

Ook de fabrikanten van de onderconstructie hanteren lange garanties. Dit betreft de aantoonbare schade door materiaal- of constructiefouten. Deze verzekering geldt niet indien de schade door een inboedel of opstalverzekering gedekt kan worden. Informeer derhalve altijd uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon dat u een zonnestroom-systeem geïnstalleerd heeft.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×