Adviesgesprek Offerte aanvragen

Zonnepanelen voor bedrijven

Ook voor ondernemers is het interessant om te investeren in zonnepanelen. Vaak hebben bedrijven een groot dakoppervlak én er wordt overdag veel stroom verbruikt.

Veel bedrijven willen graag Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat is goed voor mens en milieu, én uit vele onderzoeken is gebleken dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook positief uitpakt voor de omzet en het rendement van het bedrijf. Wat geldt voor ondernemers, geldt ook voor overheden en semi-overheden, zoals gemeenten en woningcorporaties, voor scholen, collectieven en sportvoorzieningen.

De overheid stimuleert de investering in zonnepanelen omdat ze haar klimaatdoelstellingen wil halen. In 2023 moet 16% van onze energie duurzaam zijn. In 2050 moet onze energie volledig duurzaam zijn. Daarom zijn er diverse landelijke subsidiemogelijkheden en sommige gemeenten hebben ook lokale subsidies.

Er zijn voor bedrijven diverse subsidiemogelijkheden die de terugverdientijd van de investering verlagen. De subsidiemogelijkheden betreffen voornamelijk extra fiscale aftrekmogelijkheden bij winst of inkomen. Denk hierbij aan KIA, EIA en SDE+ voor grote projecten. Kleine ondernemers kunnen in enkele gevallen ook in aanmerking komen voor het terugvragen van de BTW op de zonnepanelen. Dit geldt alleen voor ondernemers die minder dan € 1345,- BTW terugvragen op jaarbasis.


Onderneming op privé adres

Als uw onderneming staat ingeschreven op uw privé adres kunnen de panelen (deels) op naam van de onderneming worden aangeschaft, met de bijbehorende fiscale voordelen, en dan kan de zonnestroom privé verrekend worden met het energiebedrijf voor het hogere privé kWh-tarief. Dan profiteert u dus van de zakelijke en particuliere voordelen.

Mocht u als bedrijf overwegen een zonnestroomsysteem aan te schaffen, neem dan contact op met HD Solar voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs. Hij kan u adviseren of zonnepanelen voor u op dit moment een goede investering zijn en voor welke panelen, omvormer en onderconstructie u het beste kunt kiezen in uw situatie. Hij kan een rendementsberekening maken, helpen met de subsidie-aanvraag en het project van het begin tot het einde begeleiden. Ook uw eigen accountant kan u helpen met het maken van een goede keuze. Deze weet namelijk wat in uw situatie het meest interessant is.

Kenmerken

  • Maatwerk Ook voor grote aantallen
  • A-kwaliteit Geen B keuze panelen
  • Subsidies Bijv.: EIA, KIA, SDE+
  • Duurzaam Goed voor mens en milieu

Diverse panelen

Voor ieder wat wils

Duurzaam

Milieuvriendelijk

Rendement

Goede investering

Onafhankelijk

Je eigen energie opwekken

Agrarische ondernemers

Voor agrarische ondernemers geldt bovenstaande zeker ook. Zij stellen misschien nog wel een hogere eis aan de kwaliteit van hun zonnepanelen, zodat stof, zand, vocht en ammoniak de panelen niet aan zullen tasten.

HD Solar biedt agrariërs een hoge kwaliteit zonnepanelen zodat een hoge opbrengst over een langere periode gegarandeerd kan worden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×