Adviesgesprek Offerte aanvragen

Aandachtspunten na aanschaf

Na de aanschaf van zonnepanelen zijn er een paar punten waar u op moet letten: aanmelden bij de netbeheerder, evt. overstappen naar één tarief bij de energieleverancier en melden bij de verzekeraar.

Waar moet u op letten als u een zonnestroomsysteem heeft aangeschaft?

De installatie moet aangemeld worden bij de netbeheerder. De netbeheerder heeft de plicht om het net optimaal te beheren. Dit is een wettelijke publieke taak en zij zullen uw gegevens dan ook niet gebruiken voor commerciële doeleinden. De netbeheerder meldt de installatie ook bij uw energieleverancier zodat deze uit gaat van de juiste vergoeding als u energie teruglevert aan het net. Verder helpt de registratie bij de verduurzaming van Nederland, doordat duurzame producties in kaart kunnen worden gebracht. Ten slotte zorgt het voor veiligheid bij u en de monteur als de netbeheerder weet welke klanten zelf energie leveren aan het net. Dit is namelijk belangrijke informatie bij storingen, werkzaamheden en calamiteiten. HD Solar kan deze aanmelding voor u verzorgen, maar u kunt het ook zelf doen.

Mocht u gebruik maken van een dag- en nachttarief bij uw energieleverancier, dan raden wij u aan om te overleggen met uw leverancier of het wellicht gunstiger is om over te stappen op één tarief. Ook kunt u vragen of het mogelijk is om uw voorschot naar beneden te brengen.

Meldt bij uw verzekeringsagent dat u een PV-installatie heeft, in verband met de dekking. Er zijn ook speciale verzekeringen voor zonnepanelen. Wij kunnen u hierover vrijblijvend informeren.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×