Adviesgesprek Offerte aanvragen

Feiten en Fabels

Dan zijn er nog enkele fabels die mensen ervan weerhouden om te investeren in zonnepanelen. Zo zouden zonnepanelen alleen rendabel zijn in landen waar de zon veel meer schijnt dan in Nederland.

Dit is niet waar omdat zonnepanelen ook energie opwekken op bewolkte dagen. Daarbij ligt de energieprijs in Nederland nogal hoog zodat het opwekken van eigen energie al snel rendabel is.

Daarnaast worden zonnepanelen niet rendabeler als het heel warm is. Een zonnepaneel kan op een koude zonnige winterdag meer energie opwekken dan op een bloedhete zomerdag. Het rendement van een zonnepaneel loopt namelijk terug als het paneel zijn hitte niet goed kwijt kan.

Ook over het brandgevaar van zonnepanelen bestaan misverstanden. Een zonnepaneel is niet brandgevaarlijker dan een ander elektrisch apparaat in huis, mits deze op de juiste manier geïnstalleerd en aangesloten is. Hiervoor bestaan keurmerken waar u op kunt letten als u gaat kiezen voor een installateur van zonnepanelen. HD Solar is aangesloten bij QBis, InstallQ, Installatietechniek Nederland en Zonnekeur. Ook werkt HD Solar uitsluitend samen met gecertificeerde elektriciens.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×