Adviesgesprek Offerte aanvragen

Indaksystemen

Een bijzondere en esthetisch verantwoorde manier van het plaatsen van zonnepanelen is het installeren van de zonnepanelen in het dak in plaats van op het dak: het indaksysteem.

Behalve op het dak kunnen zonnepanelen ook in het dak gelegd worden. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Veel mensen twijfelen of ze zonnepanelen zullen aanschaffen omdat ze het gewoonweg niet mooi vinden. Dan is het een idee om de panelen in het dak te verwerken. Zeker bij een nieuwbouwhuis of als het dak toch aan vervanging toe is, is dit een goede optie. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk wel dat het esthetisch verantwoord is. Het geeft een strak en elegant design. Verder bespaar je op dakbedekking. Een ander voordeel is dat er veel maatwerk mogelijk is.

Een nadeel is dat het duurder is in aanschaf waardoor de terugverdientijd langer wordt. Ook worden de panelen warmer en kunnen ze hun warmte minder goed kwijt. Hierdoor wordt het rendement lager. Tot slot krijg je van de Belastingdienst maar eenderde van de investering terug omdat het door de Belastingdienst voor een groot gedeelte als dakbedekking wordt gezien.

Wij hebben een eigen systeem indaksystemen ontwikkeld:


HD Indak

HD Solar heeft een eigen systeem ontwikkeld waarbij traditionele zonnepanelen met behulp van EPDM folie in het dak worden geplaatst.

Met EPDM is het mogelijk om zonnepanelen in nieuwe en bestaande daken te integreren. Het onderdak wordt eerst voorzien van de EPDM folie. Daarna worden de zonnepanelen geplaatst. Ten slotte worden de pannen op maat om de panelen gelegd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een zinken omlijsting om het PV-systeem te maken. Prijstechnisch gezien is dit het meest interessante indak-systeem met als bijkomend voordeel dat het vrijwel altijd toepasbaar is.

EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel een synthetisch rubber. EPDM heeft een hoge elasticiteit (tot 400%) en is geschikt voor een groot temperatuurbereik (van -35 graden tot + 120 graden Celcius). Dit in tegenstelling tot natuurrubber, wat wel geschikt is voor lagere temperaturen, maar niet goed tegen hogere temperaturen kan.

Verder heeft het een goede bestendigheid tegen basen, zuren, zouten, ozon en UV stralen. Het is brandveilig en kan waterdicht op maat worden gemaakt. Het heeft een lange levensduur van minstens 50 jaar. Al sinds 1963 wordt EPDM voor vele toepassingen gebruikt, o.a. in de bouw.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×