Adviesgesprek Offerte aanvragen

Indaksystemen

Een bijzondere en esthetisch verantwoorde manier van het plaatsen van zonnepanelen is het installeren van de zonnepanelen in het dak in plaats van op het dak: het indaksysteem.

Behalve op het dak kunnen zonnepanelen ook in het dak gelegd worden. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Veel mensen twijfelen of ze zonnepanelen zullen aanschaffen omdat ze het gewoonweg niet mooi vinden. Dan is het een idee om de panelen in het dak te verwerken. Zeker bij een nieuwbouwhuis of als het dak toch aan vervanging toe is, is dit een goede optie. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk wel dat het esthetisch verantwoord is. Het geeft een strak en elegant design. Verder bespaar je op dakbedekking. Een ander voordeel is dat er veel maatwerk mogelijk is.

Een nadeel is dat het duurder is in aanschaf waardoor de terugverdientijd langer wordt. Ook worden de panelen warmer en kunnen ze hun warmte minder goed kwijt. Hierdoor wordt het rendement lager. Tot slot krijg je van de Belastingdienst maar eenderde van de investering terug omdat het door de Belastingdienst voor een groot gedeelte als dakbedekking wordt gezien.

Wij bieden drie soorten indaksystemen:

  • HD Indak
  • GSE
  • Solinso

HD Indak

HD Solar heeft een eigen systeem ontwikkeld waarbij traditionele zonnepanelen met behulp van EPDM folie in het dak worden geplaatst.

Met EPDM is het mogelijk om zonnepanelen in nieuwe en bestaande daken te integreren. Het onderdak wordt eerst voorzien van de EPDM folie. Daarna worden de zonnepanelen geplaatst. Ten slotte worden de pannen op maat om de panelen gelegd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een zinken omlijsting om het PV-systeem te maken. Prijstechnisch gezien is dit het meest interessante indak-systeem met als bijkomend voordeel dat het vrijwel altijd toepasbaar is.

EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel een synthetisch rubber. EPDM heeft een hoge elasticiteit (tot 400%) en is geschikt voor een groot temperatuurbereik (van -35 graden tot + 120 graden Celcius). Dit in tegenstelling tot natuurrubber, wat wel geschikt is voor lagere temperaturen, maar niet goed tegen hogere temperaturen kan.

Verder heeft het een goede bestendigheid tegen basen, zuren, zouten, ozon en UV stralen. Het is brandveilig en kan waterdicht op maat worden gemaakt. Het heeft een lange levensduur van minstens 50 jaar. Al sinds 1963 wordt EPDM voor vele toepassingen gebruikt, o.a. in de bouw.

 

Solinso

Het bedrijf Solinso is in 2015 in Limburg in Nederland opgericht door Paul de Jong en Bart Allard. Het bedrijf had als doel zonnepanelen te maken die een mooi en strak dakdesign zouden opleveren én konden concurreren met de grote zonnepanelen die bovenop de dakpannen worden geschroefd. Hieruit is de Mystiek zonnedakpan ontstaan.

De Mystiek zonnedakpan combineert de opwekking van zonnestroom met fraaie esthetiek én lage installatiekosten. Hiermee komt Solinso tegemoet aan de wensen van klanten, projectontwikkelaars en architecten. Het Mystiek product speelt in op een behoefte in de bouwwereld, namelijk een bouwelement dat bijzonder eenvoudig tussen dakpannen te monteren is en de uitstraling van het pannendak niet aantast. De zonnedakpan bestaat uit zwarte zonnecellen met een zwarte achtergrond en past naadloos tussen de pannen. Het horizontale lijnenspel van het dak blijft onaangetast, waardoor een rustieke uitstraling behouden blijft. De dakpannen kunnen in afwijkende breedtematen geleverd worden. Standaard is 150 cm, ofwel 5 eenheden van 30 cm.

Mystiek zonnedakpannen zijn uitvoerig getest op UV belasting en vochtinwerking door KIWA. Ook de hechting van de lijmverbinding op de kunststof en naar de glasplaat is diepgaand getest. De levensduur van de Mystiek zonnedakpannen is minimaal 25 jaar.

 

GSE Integration

Eenvoudig, snel, lichtgewicht en waterdicht

Het Franse bedrijf GSE (Groupe Solution Energie) heeft met haar product GSE Intégration een uniek indak-systeem ontwikkeld vanuit de praktijk door ervaren installateurs van zonne-energiesystemen. GSE Integration is een in-dak montagesysteem voor nagenoeg alle soorten zonnepanelen. Dit dak-geïntegreerde systeem sluit perfect aan op de toenemende vraag naar esthetische toepassingen en is mede hierdoor een geduchte concurrent aan het worden van de standaard op-dak montage.

Het GSE in-dak systeem is geschikt voor zowel portrait als landscape montage en kan worden toegepast op alle soorten daken met een hellingshoek tussen 12 en 50 graden. Doordat de montageplaten slechts 2,5 kg wegen zijn ze eenvoudig te monteren en transporteren. Naast lichtgewicht is het systeem 100% waterdicht en is er in de ontwerpfase goed gekeken naar ventilatiemogelijkheden voor de panelen.

Het GSE in-dak systeem bestaat uit een beperkt aantal onderdelen. Mede hierdoor is het systeem eenvoudig en snel te monteren. De producten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar in zowel de Aluminium als Black uitvoering. Hiermee blijft de flexibiliteit in paneelkeuze en opstelling behouden.

GSE Integration is een Europees product met alle belangrijke certificeringen en keurmerken, waaronder als een van de weinige het Franse CSTB keurmerk. De in-dak toepassing behoort tot de top van de in-dak montagesystemen én is het meest kostenefficiënte systeem op de markt. Wordt GSE toegepast op een nieuwbouwwoning, dan zijn de kosten zelfs vergelijkbaar met de traditionele op-dak montage omdat er geen dakbedekking hoeft te worden voorzien.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×