Loading...
Teruggave BTW 2017-06-08T07:27:04+00:00

BTW TERUGGAVE

Teruggaaf van de BTW op zonnepanelen voor particulieren

U gaat als particulier wellicht de keuze maken om zonnepanelen aan te schaffen voor uw privé woning. Een goede keuze, waarmee u duurzaam gaat voorzien in uw energiebehoefte. Een bijkomende voordeel is dat u gebruik kunt maken van de fiscale voordelen die hier momenteel voor gelden. U kunt namelijk de BTW over de aanschaf terug vorderen bij de belastingdienst en daarmee een flink bedrag van uw aankoopprijs terug krijgen. HD Solar neemt dit traject geheel voor u uit handen.

Het BTW teruggave-traject

Indien u gebruik maakt van het BTW teruggave-pakket, vragen wij u bijgaande machtiging volledig in te vullen en te ondertekenen. Deze machtiging ontvangen wij graag retour. Na ontvangst van de machtiging zullen wij voor u een BTW-nummer aanvragen bij de belastingdienst. Binnen enkele weken ontvangt u onderstaande bescheiden:

  1. Brief vaststelling belastingplicht;
  2. Brief gebruikersnaam voor digitale aangifte;
  3. Brief wachtwoord voor digitale aangifte; (Deze brieven hebben niets te maken met uw persoonlijke DigiD gegevens en of inkomstenbelasting. Wij kunnen dus niet in uw persoonlijk domein.)
  4. Als de installatiedatum tegen het einde van het kwartaal loopt: Papieren aangifteformulier. Dit originele aangiftebiljet ontvangen wij graag ondertekend met retourenveloppe.

Graag ontvangen wij bovenstaande gegevens zo spoedig mogelijk van u, bij voorkeur via e-mail. Tegen het einde van het kwartaal zullen wij de aangifte digitaal (of handmatig) indienen bij de belastingdienst. Van deze aangifte ontvangt u van ons een kopie per e-mail.

Vervolgens ontvangt u binnen 4 weken een beschikking met daarop het uit te betalen BTW-bedrag. De belastingdienst zal dit bedrag binnen 10 werkdagen op het door u opgegeven bankrekeningnummer storten. Graag ontvangen wij een bevestiging, als u het btw bedrag uitgekeerd heeft gekregen zodat wij alvast een vrijstelling/ontheffing kunnen gaan aanvragen.

Tot en met het laatste kwartaal van het jaar zullen wij voor u alle nul-aangiften indienen, u hoeft zelf geen stappen te ondernemen. Tevens zullen wij ontheffing aanvragen bij de belastingdienst voor de aangiften vanaf het opvolgende kalenderjaar, na aanschaf van de zonnepanelen. Vervolgens ontvangt u bericht of de ontheffing daadwerkelijk toegekend wordt en vanaf welke aangifteperiode. Dit is meestal op papier vanaf het opvolgende kalenderjaar, maar in de praktijk vaak al vanaf het opvolgende kwartaal. Graag ontvangen wij een kopie van deze bevestiging per e-mail.

Na toekenning van de ontheffing en het indienen van de nul-aangifte van het laatste kwartaal van het jaar, is het BTW teruggave-traject volledig afgerond. Hiervan krijgt u van HD Solar een bevestiging via mail. Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar administratie@hdsolar.nl

Let op: Het bedrag wat u terug krijgt van de Belastingdienst is minus 21%  forfaitaire regeling. Zie onderstaande tabel:

Tabel BTW forfaitaire regeling particulieren producenten (tabel Belastingdienst)

Opwekvermogen in Wattpiek per jaar
Forfait
0 – 1000€ 20
1001 – 2000€ 40
2001 – 3000€ 60
3001 – 4000€ 80
4001 – 5000€ 100
iedere extra 1000 Wp€ 20