Adviesgesprek Offerte aanvragen

Aandachtspunten na aanschaf

Er zijn een aantal punten waar u als ondernemer aan moet denken wanneer u zonnepanelen heeft aangeschaft. Deze zetten wij hieronder voor u op een rijtje.

Verzekeringen

Meldt bij uw verzekeringsagent dat u een PV-installatie heeft, in verband met de dekking. Er zijn ook speciale verzekeringen voor zonnepanelen. Wij kunnen u hierover vrijblijvend informeren.


EIA/KIA

Wanneer u aanspraak wilt maken op de EIA en/of de KIA moet u de aanschafkosten (de kosten voor de aanschaf van het bedrijfsmiddel) melden binnen 3 maanden nadat u de koopovereenkomst heeft gesloten. Dit is het moment waarop u kunt bepalen wat u heeft gekocht tegen welke prijs.

Let op: Ga altijd uit van de datum van de koopovereenkomst en dus niet van de offerte-, factuur- of betaaldatum. Als u de aanvraag te laat doet, loopt u het fiscale voordeel van de EIA/KIA mis.


Monitoring

Het is goed om regelmatig in de app op uw smartphone te controleren of uw zonnepanelen nog de gewenste opbrengst behalen. Achter de app zit een systeem waarbij de omvormer verbonden is met het internet en de opbrengst data doorstuurt naar een portal. In de portal kan je vaak meer zien dan op de app, zoals storingen en opbrengst verlies. Zeker bij een systeem met optimizers is precies te zien wat welk paneel per dag doet. U kunt foutmeldingen per mail in stellen. Ook is het goed om af en toe gewoon eens te kijken naar de omvormer. Als het groene lampje brandt werkt de omvormer nog prima!

Mocht er zich een probleem voor doen, neem dan contact op met HD Solar. Wij kijken dan met u mee om te beoordelen wat er aan de hand is en zorgen er voor dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.


Slimme meter

Kijk of u een meter hebt die geschikt is voor teruglevering aan het net.

Geschikt zijn:

De Ferrarismeter: deze draait terug wanneer u zelf energie gaat opwekken. Controleer of de meter ook daadwerkelijk terugdraait. Anders dient u de meter te laten vervangen door een slimme meter.

De digitale meter met terugleverregistratie is het meest geschikt. Deze meter registreert hoeveel aan het net wordt teruggeleverd. Meldt u aan bij uw netbeheerder zodat uw teruglevering wordt geregistreerd en verrekend met afgenomen stroom.

Niet geschikt zijn:

De analoge en de digitale meter zonder draaischijf. Indien u een van deze meters heeft kunt u deze het beste laten vervangen door een slimme meter.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×