Steeds meer bedrijven overwegen te gaan investeren in zonnepanelen. Door een aantal belastingaftrek regelingen is dit bijzonder interessant. HD Solar werkt samen met een gerenommeerd bedrijf, met veel ervaring in het leveren en plaatsen van grote PV-installaties in Engeland, Duitsland en Italië.

De belasting in uw voordeel

Door de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) wordt de terugverdientijd op uw investering in zonnepanelen korter. Deze regelingen kunt u toepassen boven op uw reguliere afschrijving.

Energie Investeringsaftrek en zonnepanelen EIA

Deze regeling biedt de mogelijkheid om eenmalig 41,5% van de investering in zonnepanelen van uw jaarwinst af te trekken. Over deze 41,5% krijgt u direct een belastingvoordeel terug. Dit voordeel is afhankelijk van uw bedrijfsvorm en uw bedrijfswinst en varieert tussen de 8% en 22%. Om in aanmerking te komen voor deze extra aftrek moet u binnen drie maanden na de koop van de zonnepanelen een aanvraag indienen.

KIA

Naast de EIA kunt u ook nog gebruik maken van de KIA. Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen die u heeft gedaan in het jaar van aanschaf van zonnepanelen.

Heeft u verder nog vragen neem contact op met onze verkoopadviseurs.