De montagesystemen van Van der Valk Solar Systems zijn modulair opgebouwd en daardoor volledig af te stemmen op elk dak (beschikbare oppervlakte, maximale dakbelasting etc.). Het doordachte design, de toepassing van lichte materialen en de voormontage van essentiële componenten, zorgen er bovendien voor dat ze snel en eenvoudig zijn te plaatsen.

Het bedrijf heeft een unieke productiemachine voor het op maat vervaardigen van aluminium schoorstangen. De montagesystemen kunnen daardoor onder élke gewenste tilthoek worden geplaatst.

De montagesystemen van Van der Valk Solar Systems zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals geanodiseerd aluminium, verzinkt en gecoat staal en rvs bevestigingscomponenten.

De montagesystemen zijn uitgevoerd met montageklemmen die zowel geschikt zijn voor panelen mét frame als panelen zónder frame.  Door het universele klemsysteem zijn de systemen geschikt voor elk fabricaat zonnepaneel.

Montagesysteem van Van der Valk Solar Systems

 Montagesysteem van Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems maakt gebruik van de verregaande technologische kennis en het moderne machinepark van zusterbedrijf Van der Valk Systemen. Dankzij de hoge productiecapaciteit en de grote basisvoorraad uitgangsmateriaal kunnen grote projecten snel worden uitgeleverd.

De systemen zijn uitvoerig getest middels zogenoemde Computational Fluid Dynamics-simulaties (CFD). Hierbij worden de installaties in verschillende simulaties blootgesteld aan luchtstromingen en turbulenties die overeenkomen met windkracht 12 Beaufort. Dit geeft een goede garantie voor de duurzaamheid van de installaties.

In samenwerking met TNO (de toonaangevende onafhankelijke onderzoeksinstantie van Nederland) is het SolarTop-rekenprogramma ontwikkeld. Aan de hand van diverse variabelen (de geometrie, de maximale windbelasting volgens plaatselijke normen, het soort ondergrond etc.) kunnen hiermee alle factoren worden berekend die van invloed zijn op de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van het systeem, zoals de benodigde sterkte van de constructie, het optimale aantal steunpunten en de meest economische funderingswijze.