logo-trina-solar-300x94

Een van de oudste en financieel meest gezonde fabrikanten in zonnepanelen is Trina Solar. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 20 kantoren met meer dan 13.000 werknemers. Het bedrijf is in 1997 opgericht en heeft zich door de jaren heen bewezen. Het is sinds 2006 beursgenoteerd in New York.
In Europa zijn een aantal marktleiders en daarbij staat Trina Solar hoog genoteerd. Over de hele wereld hebben ze al een groot aandeel geleverd met het opwekken van zonne energie. De gemiddelde jaarlijkse productiecapaciteit is maar liefst 2,4 GW.

Kwaliteit

Trina Solar heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand: van ingot, wafer en cel tot en met zonnepaneel. Ze heeft dus daarmee ook het hele kwaliteitstraject onder eigen controle en de producten worden in alle stadia rigoureus getest. Het eindproduct heeft naast de gebruikelijke TUV en MCS certificaten ook test-certificaten voor ammonia, zoutspray, PID en sandblast.

Trina Solar is het paneel van keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten maar ook een sublieme temperatuurscoëfficiënt en fill factor levert het hoge prestaties. Ook in de simulatiesoftware van onder andere PVSyst is dit duidelijk zichtbaar.

Tenslotte is Trina Solar ook een van de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemingen in de sector. Zo werd ze in 2013 bovenaan geplaatst op de Silicon Valley Toxics Coalation Scorecard (SVTC 2013) als schoonste en meest verantwoorde producent.

Wij bieden de Trina Solar 275 Wp mono all black, de Trina Solar 275 Wp poly en de Trina Solar 265 Wp poly panelen aan. Vooral het 275 Wp mono all black paneel wordt veel gebruikt vanwege het mooie strakke uiterlijk en de egale afwerking.

Vermogen

De gemiddelde standaard van de zonnepanelen industrie ligt rond de 90% na 10 jaar. Na 25 jaar is dit zo’n 80%. Panelen van Trina Solar presteren nog goed na 10 jaar met zo’n 90.6% en rond de 80.4% na 25 jaar in gebruik. Ook bij hoge temperaturen presteren de zonnepanelen van Trina Solar goed en leveren ze een hoge opbrengst.