Trina Solar

Trina Solar is in 1997 opgericht in China en heeft wereldwijd circa 20 kantoren met meer dan 13.000 werknemers. Het is sinds 2006 beursgenoteerd in New York. Trina Solar is wereldwijd een van de grootste leveranciers van zonnepanelen. Het bedrijf levert PV-producten, -toepassingen en -diensten ter bevordering van wereldwijde duurzame ontwikkeling. Door voortdurende innovatie maakt Trina Solar zonne-energie systemen bereikbaar voor iedereen. In 2013 is Trina Solar uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf in China. De missie is wereldwijd de ontwikkeling van hernieuwbare energie stimuleren, ten bate van de hele mensheid.

Op dit moment is Trina Solar baanbrekend op het gebied van Smart PV Energy en Energy Internet Solutions. Het is een van de marktleiders in Europa. Het productieproces hebben ze voor het grootste gedeelte in eigen hand. Dit verzekert de consument van een hoge kwaliteit paneel. De producten worden in alle stadia uitgebreid getest. De panelen hebben TUV en MCS certificaten en testcertificaten voor ammonia, zoutspray, PID en zand. Trina Solar is dé keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten leveren de panelen zeer hoge resultaten. Ook in de simulatiesoftware van onder andere PVSyst is dit duidelijk zichtbaar. Het vermogen van de Trina panelen ligt na 10 jaar nog op maar liefst ongeveer 90% en na 25 jaar op ongeveer 80%.

Trina Solar heeft diverse modellen zowel poly- als monokristallijn. Het meest populair is het full black paneel, vanwege zijn strakke uiterlijk en egale afwerking.