Adviesgesprek Offerte aanvragen
Subsidie
27 oktober 2023

Subsidieregelingen voor zakelijke zonnepanelen: Combineer Kostenefficiënte besparingen en duurzame investeringen

Als ondernemer wil je kosteneffectief opereren en een duurzame visie nastreven. Het investeren in zonnepanelen is daarmee een logische keuze. Wij vertellen je graag waarom.

Ben je op de hoogte van de beschikbare zakelijke subsidies die jou kunnen ondersteunen bij het financieren van deze duurzame investering? In dit blogbericht zullen we dieper ingaan op zakelijke subsidies voor zonnepanelen en hoe ze je als ondernemer kunnen helpen.

Daarnaast zijn op 8 juni 2023 de Energiebesparende Maatregelenlijsten (EML) definitief geworden. Als je meer dan 25.000 m³ gas gebruikt, of meer dan 50.000 kWh elektriciteit ben je wettelijk verplicht om energiemaatregelen te nemen die zich binnen vijf jaar terugbetalen, en de overheid hierover te informeren. Dit wordt de informatieplicht genoemd.

Zakelijke Subsidies in 2023

Net als particuliere subsidies kunnen zakelijke subsidies voor zonnepanelen variëren, afhankelijk van je locatie en het jaar. Zie hieronder enkele van de meest interessante zakelijke subsidies die momenteel beschikbaar zijn.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiezuinige technologieën en duurzame energiebronnen, waaronder zonnepanelen. Met de EIA kun je een deel van je investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, wat leidt tot aanzienlijke belastingvoordelen. Bij deze regeling kun je in 2023 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Hierbij stelt de overheid de voorwaarde dat je minimaal 15kW (15.000 wattpiek) installeert aan paneelvermogen. Dit geldt overigens voor installaties tot en met hoofdaansluitingen van 3×80 Ampère. Aansluitingen boven de 3×80 Ampère vallen buiten deze regeling, zij vallen onder de grootzakelijke aansluitingen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een regeling die van toepassing is op bedrijven die investeren in bedrijfsmiddelen, waaronder zonnepanelen. Het bedrag dat je kunt aftrekken, hangt af van het totale geïnvesteerde bedrag in een boekjaar. Het gaat hierover om 28% van het investeringsbedrag tot een maximum van €17.841,- per jaar.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een landelijke subsidie die beschikbaar is voor zakelijke gebruikers. Deze subsidie is bedoeld voor de aanschaf van zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen. Met de ISDE-regeling kun je een deel van je investering terugkrijgen, wat de terugverdientijd van je zonnepanelen aanzienlijk verkort. Hierbij zijn wel enkele eisen gesteld, zoals dat het bedrijf minimaal 50.000kWh verbruik heeft gehad in het afgelopen jaar en dat het een kleinzakelijke aansluiting betreft (maximaal 3×80 Ampère). Het geïnstalleerde vermogen moet daarbij minimaal 15kW (15.000 wattpiek) zijn.

Subsidies van regionale overheden

Sommige regionale overheden bieden specifieke subsidies voor zakelijke zonnepanelenprojecten. Deze subsidies kunnen variëren op basis van je locatie, dus het is raadzaam om contact op te nemen met je lokale overheidsinstanties voor informatie over beschikbare subsidies.

Aanvraagproces voor zakelijke subsidies

Het aanvragen van zakelijke subsidies voor zonnepanelen kan een complex proces zijn. HD Solar begrijpt de zakelijke wereld en kan je helpen bij het identificeren van mogelijke subsidies en begeleiden bij het aanvraagproces. HD Solar weet ook alles over de voorwaarden die gesteld worden aan de verschillende subsidies. Neem contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning.

HD Solar helpt jou te investeren in een duurzame toekomst voor je bedrijf

Zakelijke subsidies voor zonnepanelen bieden een uitstekende manier om je bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Houd er rekening mee dat subsidieprogramma’s en regelingen in de loop der tijd kunnen veranderen, dus het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Ontdek hoe HD Solar je kan helpen om zakelijke subsidies voor zonnepanelen te benutten en de voordelen te maximaliseren.

Investeer in een duurzame toekomst voor je bedrijf en integreer kostenefficiënte besparingen en duurzaam investeren door gebruik te maken van zakelijke subsidies voor zonnepanelen!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×