SF_Logo_4_20_10

Solar Frontier

Het Japanse Solar Frontier is in 1970 opgericht en uitgegroeid tot de grootste fabrikant van CIS (koper-indium-selenide) panelen ter wereld waarbij de ontwikkeling en productie geheel in eigen handen is. De fabrikant is dochteronderneming van Shell.
In tegenstelling tot veel andere zonnepanelen wordt met de CIS technologie van Solar Frontier geen gebruik gemaakt van giftige stoffen. Hiervoor is Solar Frontier dan ook gecertificeerd met het RoHS certificaat.

De CIS zonnepanelen van Solar Frontier behoren tot de ‘familie’ van dunne film producten.  Ze hebben een voor dunne film panelen zeer hoge module efficiëntie van 12,6%. Met een lager aantal Wattpiek / m2 weten ze een hogere kWh productie per m2 te generen dan kristallijne panelen. Door deze hoge kWh productie kan Solar Frontier ondanks zijn wat hogere aanschafkosten in veel situaties een lagere kiloWattuur prijs genereren.

In de panelen van Solar Frontier is een witte gloed zichtbaar, ook wel bekend als het Aurora-effect. Dit komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van giftige stoffen die zorgen voor de mooie glans en diep zwarte kleur.  De witte gloed is een kenmerk van het ‘Light soaking effect’, waardoor een hoger rendement wordt gehaald. Een Solar Frontier zonnepaneel heeft een goede opbrengst bij minder optimale omstandigheden, zoals schaduw, weinig (zon)licht, een oost/west opstelling of installaties onder een ongunstige helling (bijvoorbeeld plat leggen = 93% rendement; pal oost onder 45 graden = 90% rendement).

De zonnepanelen van Solar Frontier worden uitvoering getest tegen extreme hitte, koude en gewicht, zowel in het eigen Atsugi Research Center, als ook door onafhankelijke instituten zoals TÜV en Atlas 25+. De uitgebreide duurtesten controleren daarbij het lange termijn rendement van de zonnepanelen.
In warme weersomstandigheden daalt de opbrengst van kristallijne zonnepanelen aanzienlijk. De Solar Frontier zonnepanelen genereren ook bij warm weer een zeer goede opbrengst door de hoge temperatuurstabiliteit.

Op een Solar Frontier paneel wordt standaard 10 jaar garantie gegeven.