Adviesgesprek Offerte aanvragen

Oost-West opstelling op een chalet - Someren

Bijna ieder dak in Nederland heeft de potentie voor zonnepanelen. Ook chalets beschikken vaak over ideale dakvlakken en kunnen campings ook voorzien worden van zonnestroom. In overleg met de klant is gekozen met de zonnepanelen van het merk DAS Solar. Bij deze glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. De dubbele glazen laag bij glas-glas zonnepanelen zorgt voor veel voordelen zoals een hogere opbrengst en betere kwaliteit en garantie.

Voor de opstelling van de panelen hebben we gekozen voor een oost-west opstelling. De energie wordt op deze manier beter verspreid over de dag opgewekt. Bij een zuid-opstelling ontstaat er een enorme piek in de opbrengst in de middaguren. Die piek is in een oost-west-opstelling een stuk lager, maar wordt gecompenseerd door een hogere opbrengst in de ochtend en aan het einde van de dag.

Voor de omvormer is gekozen voor GoodWe, een traditionele stringomvormer. Aangezien het chalet geen schaduwfactoren heeft, zijn micro-omvormers of optimizers niet persé nodig. Het aankoopbedrag van het zonnestroomsysteem is hierdoor aanzienlijk lager.

Kenmerken

  • Oost-west opstelling Verdeelde dagopbrengst
  • Glas-glas zonnepaneel Voorkomt microcracks
  • GoodWe stringomvormer Lage investering

Zonnepanelen: DAS Solar 420Wp Full Black
De glas-glas zonnepanelen van DAS Solar hebben een robuuste constructie met twee lagen glas, wat resulteert in een hogere mechanische belastbaarheid. Ze zijn beter bestand tegen impact, zoals hagelstenen, en kunnen extreme weersomstandigheden zoals warmte en koude beter doorstaan. Dit bifacial glas-glas zonnepaneel heeft uitzonderlijk betrouwbare opbrengsten met een efficiëntie tot 22,3%, een hoog vermogen en een productgarantie van 25 jaar. De vermogensgarantie op dit paneel bedraagt tot het 30e jaar 87,4%.

Omvormer: GoodWe GW3000D-NS (1-fase)
Als toonaangevende fabrikant van fotovoltaïsche omvormers variërend van 0,7 kW tot 250 kW, biedt GoodWe energieopslagoplossingen voor residentiële, commerciële en industriële installaties. Er zijn verschillende soorten zonne-energie-omvormers beschikbaar, waaronder residentiële omvormers, commerciële dakomvormers, enz. Deze geplaatste GoodWe omvormer heeft 2 MPPTrackers, een DC-switch en wifi module voor het monitoren van het systeem op telefoon, tablet of pc. Deze omvormer is voorzien van 10 jaar productgarantie.

Onderconstructie: Blubase Connect Oost-West
Voor de onderconstructie is gekozen voor Blubase Connect, zowel portrait als landscape. Door de ideale hellingshoek zal deze onderconstructie een optimale opbrengst uit de panelen weten te halen. Blubase bied 20 jaar productgarantie op al haar geleverde onderconstructie.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×