Adviesgesprek Offerte aanvragen

Machinefabriek JMBA - Someren

Eigenaar Jan Meeuws van JMBA heeft voor de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie ingezet op een duurzame bedrijfsvoering, waarbij energieneutraal geproduceerd kan worden.

JMBA is een bedrijf dat voorop loopt met de implementatie van steeds verder geautomatiseerde en gerobotiseerde technologie. Optimale isolatie, warmtepompen, balansventilatie, zonnecollectoren en natuurlijk zonnepanelen zorgen ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare oplossingen. Samen met hoogwaardige machines, robots en software oplossingen is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Subsidie

HD Solar heeft in het voorjaar van 2018 een subsidieaanvraag van 0,5 Megawatt aangevraagd voor JMBA bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze is in juni 2018 toegekend, waarna een offerte op maat is gemaakt voor de nieuwe bedrijfslocatie.

Voorbereiding

Uitgangspunt van het project was om het beschikbare dakvlak zoveel mogelijk te benutten om zo maximaal in de stroombehoefte te kunnen voorzien. Hierbij moest rekening worden gehouden met de te plaatsen klimaatsystemen, zonnecollectoren en dakrandbeveiliging. Verder moesten er looppaden zijn voor onderhoud en inspectie. Tevens de wens om de omvormers aan de buitenzijde van het gebouw te plaatsen.

Realisatie

Voor de realisatie van het systeem is gekozen voor een oost-west systeem. Hierbij ligt 50% van het paneelvermogen naar het oosten gericht en 50% naar het westen. Door de keuze voor dit systeem gaat de opbrengst per paneel iets naar beneden (zuidelijk gericht is optimaal), echter je kunt meer dakvlak benutten waardoor de totale opbrengst in kWh hoger wordt. Verder is gekozen voor het verder optimaliseren van het systeem met optimizers. Panelen worden per 2 geschakeld en werken onafhankelijk van de andere panelen. Hierdoor wordt opbrengstverlies door schaduw van de aanwezige klimaatbeheersingssystemen geminimaliseerd en kan het dak volledig benut worden. JMBA heeft zelf gezorgd voor een mooi framewerk aan het buitenzijde van het pand waar 14 omvormers gemonteerd zijn. Verder is bijzonder aan dit project dat gebruik gemaakt is van glas-glas panelen. Deze panelen zijn enorm sterk, hebben een minimale degradatie en een veel langere levensduur. Dit past natuurlijk goed bij de duurzame keuzes die gemaakt zijn voor dit project.

Kenmerken

  • SDE+ Subsidie regeling
  • Optimale dag opbrengst Oost-west systeem
  • Energie neutraal opbrengst/verbruik gelijk
  • Optimale prestaties SolarEdge optimizers

Zonnepanelen: JA Solar

Mono kristallijne dubbel glas zonnepanelen van 310 Wp van JA Solar. Dit is een van de grootste leveranciers van zonnepanelen ter wereld. De zonnecellen zijn gelamineerd tussen een dubbele glas laag voor maximale opbrengst en bescherming.

Omvormers: SolarEdge met SolarEdge optimizers per 2 panelen.

Omvormers van SolarEdge bieden de eindklant maximale opbrengst uit het PV-systeem. Optimalisatie en monitoring per 2 panelen geeft maximaal inzicht in de prestaties. Lange garanties zorgen voor bedrijfszekerheid op de lange termijn. Functies zoals vlamboogdetectie zorgen voor extra zekerheid voor eindklant en verzekeraars.

Onderconstructie: Sunbeam Nova Symmetrical

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×