Adviesgesprek Offerte aanvragen

Kerasom - Groothandel in tegels - Someren

1.500 zonnepanelen op het centrale magazijn van Kerasom.

Traject van A tot Z

Als een van de eerste bedrijven op het industrieterrein in Someren kwam vanuit Kerasom in 2016 de wens om de daken van het centrale magazijn te voorzien van zonnepanelen. Samen met HD Solar is het traject opgestart vanaf subsidieaanvraag tot en met plaatsing en in gebruik name van 1.500 zonnepanelen.

Subsidie

HD Solar ontzorgt opdrachtgevers bij het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen. In het najaar van 2016 heeft HD Solar voor het eerst een subsidie aanvraag gedaan voor Kerasom. Vanwege budgetuitputting vanuit de overheid (de meeste subsidie ging in 2016 naar windmolenparken) is in het voorjaar van 2017 opnieuw een subsidieaanvraag ingediend en in juni 2017 toegekend.

Voorbereiding

Ter voorbereiding van het project zijn constructie berekeningen gemaakt voor de plaatsing van de zonnepanelen. Tevens heeft Kerasom in die periode een naastgelegen bedrijfspand aangekocht voor de realisatie van een nieuwe showroom. In deze showroom zijn diverse opstellingen ingericht voor Tegelhandel Loomans, een dochterbedrijf van Kerasom. Door deze aankoop kwamen er extra daken beschikbaar voor de plaatsing van zonnepanelen. HD Solar heeft een verzwaarde stroomaansluiting gerealiseerd voor deze uitbreiding en de plaatsing van de zonnepanelen.

Realisatie

De wens vanuit Kerasom was om 1.500 zonnepanelen te plaatsen, om voldoende stroom op te kunnen wekken om honderd gezinnen van energie te voorzien. Voor deze installatie zijn uiteindelijk de platte daken gebruikt van het magazijn en de nieuwe showroom en een sandwich staaldak wat daar tussen gelegen is. Aangezien schaduw geen invloed heeft op de opbrengst van het systeem is gekozen voor het gebruik van  een zestal stringomvormers van 60 kWp. Hierdoor is het gehele systeem opgedeeld in zes kleinere systemen. Om de prestaties van het systeem goed te bewaken kan op stringniveau (een lus van ongeveer 20 panelen) gemonitord worden. Zo kan het systeem goed onderhouden worden en service verleend worden indien nodig. Voor het AC-zijdig aansluiten van het systeem is voor dit project samengewerkt met elektriciens Jan van Lieshout en Joan Swinkels.

Kenmerken

  • 1500 Panelen Ja Solar 275Wp
  • SDE+ Subsidie regeling
  • Maximale opbrengst Volledig benut

Zonnepanelen: JA Solar

Polykristallijne zonnepanelen van 275 Wp van JA Solar. Dit is een van de grootste leveranciers van zonnepanelen ter wereld.

Omvormers: Huawei

Stringomvormers van Huawei zijn een begrip in de markt voor zonne-energie met een marktaandeel van 70% in de projectmarkt. Minimale uitval, monitoring op string niveau en ingebouwde overspanningsbeveiliging aan zowel de AC als de DC zijde van de installatie maken deze omvormers voor elk project een goede keuze.

Montagesysteem: Sunbeam Nova

Voor de onderconstructie is gekozen voor Sunbeam. Dit Nederlandse fabricaat heeft als voordeel dat de extra dakbelasting zeer laag is, waardoor dit toepasbaar is op veel daken. De brede kunststof voeten zorgen voor een goede afwatering op het dak en een minimale puntbelasting.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Wilt u een offerte aanvragen? Op onze aanvraag pagina kunnen we u het beste van dienst zijn.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×