MONITORING

De installatie van zonnepanelen is een flinke investering waar u een zo hoog mogelijk rendement uit wilt halen. Door middel van monitoring kunt u zelf op elk gewenst moment bekijken hoeveel energie u opwekt. Voor iedere PV installatie is er een passende oplossing en er zijn diverse mogelijkheden.

HDSolar biedt monitoring op twee manieren. Het eenvoudigst is een wifi module op de omvormer zelf. Daarmee ziet u precies hoeveel energie er op elk moment van de dag wordt opgewekt.

De andere mogelijkheid van monitoring is via een Q Box. Hiermee gaat u nog een stapje verder, want met een Q Box kunt u behalve de opbrengst van de zonnepanelen ook uw gas- en stroomverbruik in de gaten houden. Hierdoor wordt u zich meer bewust van uw huidige verbruik en waar u wellicht nog op kunt besparen. U kunt een app op uw smartphone en/of tablet installeren waarmee u overal op elk moment uw energieverbruik en de opbrengsten van uw installatie kunt bekijken.

Service
HDSolar kan op afstand met u meekijken naar de opbrengst van uw PV installatie. Wij kijken een aantal keren per jaar wat de werkelijke opbrengst is en vergelijken dit met de geprognosticeerde opbrengst. Zo kunnen wij op afstand zien of er eventueel problemen zijn en er voor zorgen dat uw rendement ten allen tijde optimaal is.