KWALITEIT

Kwaliteit staat bij HD Solar hoog in het vaandel: wij verkopen uitsluitend A-kwaliteit zonnepanelen tegen aantrekkelijke prijzen. De missie is om groene energie toegankelijk te maken voor een breed publiek. De scherpe prijsstelling maakt dit mogelijk, waarbij het leveren van kwaliteit cruciaal is om ook op de lange termijn actief te zijn op deze markt. Bij het leveren van kwaliteit hoort ook een goed systeemontwerp en uiteraard lange garanties, garanties tot 25 jaar. Voor de garantie hoeft de klant niet aan te kloppen bij de fabrikant van de materialen, maar kan hij gewoon bij HD Solar terecht.


Eisen installateurs

Voor het koppelen van de PV-installatie op het elektriciteit netwerk maken we alleen gebruik van erkende installateurs met een zeer ruime ervaring op het gebied van PV-installaties. Onze installateurs zijn erkend door Sterkin www.erkendinstallateur.nl  en voldoen aan de erkenningsregeling zonnepanelen. Onze installateurs werken volgens de NEN1010 inclusief de aanvullende eisen voor PV-systemen en volgens de Netcode Elektriciteit van de energiekamer van de NMA.


Sterkin

Sterkin is een onafhankelijk keurmerk, dat de aanleg van veilige installaties bevordert. Als onafhankelijke keurmerk beheert Sterkin de erkenningsregelingen voor elektrotechnische, gastechnische en waterinstallateurs, alsmede voor installateurs van duurzame energie installaties. De door Sterkin erkende installateurs gaan voor kwaliteit.


QBIS

De bedrijven, personen, opleidingen en examens die in QBISnl te vinden zijn voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen zorgen dat consumenten en bedrijven kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de dienst die geleverd word. Wat deze eisen precies betekenen wordt hier per register uitgelegd. Een bedrijf wordt opgenomen in QBISnl als het erkend of gecertificeerd is. Een erkenning hoeft maar eenmalig verkregen te worden en blijft vanaf dat moment altijd geldig voor dat bedrijf. Een erkend bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en/of de juiste gereedschappen om het installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren. Een erkenning wordt na het verkrijgen niet meer gecontroleerd.

Een certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de normen met betrekking tot organisatie, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid en integriteit. Een gecertificeerd bedrijf werkt met kennis van Stichting ISSO, waardoor de professional voldoet aan de eisen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Voor duurzame technieken en voor ventilatietechnieken is er een kringloop aan ISSO-publicaties, onderwijs, examens en beoordelingsrichtlijnen (BRL’en). Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding . Bedrijven worden na certificering ieder jaar een keer gecontroleerd om te kijken of ze nog steeds voldoen aan de gestelde normen.

Bekijk de registratie van HD Solar bij QBIS hier