Jinko Solar is een van de wereldleiders in de zonne-energie industrie. Het bedrijf is opgericht in juni 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Shanghai (China). Verder heeft het vestigingen in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Japan, Zuid-Afrika, en de Verenigde Staten.

Het bedrijf werkt volgens een verticaal geïntegreerd systeem, wat inhoudt dat het hele productieproces van zonnepanelen onder één dak plaats vindt. Dit heeft als voordeel dat er strenge kwaliteitscontroles zijn, optimale voorraadbeheersing en kostenbesparing.

Het bedrijf produceert mono- en polykristallijne ‘ingots’, ‘wafers’, cellen en een zeer breed gamma aan zonnepanelen. Het zijn relatief voordelige panelen, die uitgebreid getest en gekeurd worden en die goed scoren in de Photontest. Alle panelen hebben een hoge zout, vocht en ammoniak weerstand. Sinds 2013 worden de Jinko panelen gegarandeerd PID-vrij geleverd (Eagle-serie). 

Jinko Solar hanteert een vermogensgarantie van 90% bij 12 jaar en 80% bij 25 jaar van het nominaal vermogen. De panelen van Jinko Solar hebben een positief afwijkend vermogen van 0/+3%. Dit houdt in dat een Jinko zonnepaneel van 300 Wp tussen de 300 Wp en 309 Wp kan presteren.