Garanties HD Solar

Algemeen
Fabrikanten van zonnepanelen en omvormers geven lange garanties op hun producten. Dit betreft een productgarantie, waarbij de fabrikant er voor in staat dat hun producten voldoen aan de beloofde eisen. Natuurlijk legt u garantieclaims of vragen gewoon neer bij de partij waar u de spullen heeft gekocht, in uw geval HD Solar in Someren.
Om uw garantie optimaal te kunnen borgen, hanteren wij de volgende uitgangspunten:
• Wij werken alleen met A-merk panelen en materialen die bovendien uitstekende garantie en servicevoorwaarden hanteren. Deze zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en leveren een bewezen kwaliteit en service.
• Wij zijn een financieel gezonde organisatie en dit eisen wij ook van onze leveranciers (groothandel en fabrikant).
• Wij werken met betrouwbare Nederlandse groothandels. Hier kunnen wij in geval van een garantieclaim altijd op terugvallen. Bovendien hebben deze groothandels de geleverde producten (meestal) op voorraad liggen, waardoor problemen zeer snel opgelost kunnen worden.

Garantie op zonnepanelen
Zonnepaneel fabrikanten geven in de regel een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie tot 25 jaar. De afname van het rendement van zonnepanelen in de loop van de tijd is een feit. Hierbij garandeert de fabrikant dat het verlies in energie van het piekvermogen niet meer dan 10% van het oorspronkelijke piekvermogen binnen 10 jaar bedraagt en niet meer dan 20% binnen 25 jaar. De productgaranties verschillen per merk, en kunt u vinden op de productpagina.

Herverzekering zonnepanelen
De meeste zonnepaneelfabrikanten herverzekeren bovenstaande garantie om het potentiële risico voor investeerders en klanten te reduceren. Voor die gevallen dat de zonnepanelen minder dan het gegarandeerde vermogen zouden leveren, biedt een verzekeringsmaatschappij financiële ondersteuning en dekking voor de volledige garantieperiode van 25 jaar. Dit indien het verlies is veroorzaakt door fabricage- of materiaalfouten, materiaalmoeheid, en in het geval dat een faillissement het uitkeren van ontstane claims verhindert.

Garantie op omvormers
Omvormer fabrikanten bieden standaard minimaal 5 jaar productgarantie, en een aantal fabrikanten heeft dit inmiddels verhoogd naar 10 jaar. Indien u kiest voor een systeem met micro-omvormers of optimizers is deze garantie langer. Fabrikanten bieden meestal de mogelijkheid de garantie uit te breiden. Wij hebben overeenkomsten met de omvormer-fabrikanten om tijdens de garantieperiode de omvormer, optimizer of micro-omvormer kosteloos te komen vervangen. De productgaranties verschillen per merk en kunt u vinden op de productpagina.

Garantie op de monitoring
De monitoring oplossing van de meeste omvormers komen van een andere fabrikant en vallen derhalve niet onder de garantie van de omvormer. Uitzonderingen zijn SolarEdge en Enphase, waarbij de garantie op de monitoring gelijk is met de garantie op de omvormer.

Garantie op de montagematerialen
Ook de fabrikanten van de onderconstructie hanteren lange garanties. Dit betreft de aantoonbare schade door materiaal- of constructiefouten. Deze verzekering geldt niet indien de schade door een inboedel of opstalverzekering gedekt kan worden. Informeer derhalve altijd uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon dat u een zonnestroom-systeem geïnstalleerd heeft.

Installatiegarantie
HD Solar geeft 10 jaar garantie op de geleverde installatiewerkzaamheden. Dit betreft dus de bekabelingswerkzaamheden, aansluiting op de meterkast en de juiste installatie van de panelen op het dak.