EPDM

EPDM is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel een synthetisch rubber. EPDM heeft een hoge elasticiteit (tot 400%) en is geschikt voor een groot temperatuurbereik (van -35 graden tot + 120 graden Celcius). Dit in tegenstelling tot natuurrubber, wat wel geschikt is voor lagere temperaturen, maar niet goed tegen hogere temperaturen kan.

Epdm

Verder heeft het een goede bestendigheid tegen basen, zuren, zouten, ozon en UV stralen. Het is brandveilig en kan waterdicht op maat worden gemaakt. Het heeft een lange levensduur van minstens 50 jaar. Al sinds 1963 wordt EPDM voor vele toepassingen gebruikt, o.a. in de bouw.

Met EPDM is het mogelijk om zonnepanelen in nieuwe en bestaande daken te integreren. Het onderdak wordt eerst voorzien van de EPDM folie. Daarna worden de zonnepanelen geplaatst. Ten slotte worden de pannen op maat om de panelen gelegd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een zinken omlijsting om het PV-systeem te maken. Prijstechnisch gezien is dit het meest interessante indak-systeem met als bijkomend voordeel dat het vrijwel altijd toepasbaar is.