Canadian Solar

Canadian Solar is een Canadees bedrijf opgericht in 2001 en het hoofdkantoor is gevestigd in Ontario. Het is één van de drie grootste zonnepanelen fabrikanten ter wereld. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 8.500 medewerkers in dienst.

Het was de eerste modulefabrikant met een duidelijk garantiebeleid, herverzekerd door hoog aangeschreven wereldwijd actieve verzekeringsmaatschappijen. Het is ook de eerste fabrikant in de zonnepanelen industrie die het kwaliteitskeurmerk voor de automotive industrie ISO:TS16949 behaalde (al in 2003).
Het bedrijf heeft een zeer geavanceerd en compleet eigen testlaboratorium dat ISO 17025 gekwalificeerd is en daarmee volledig in overeenstemming werkt met IEC, TÜV en UL test standaards.

Canadian Solar staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en heeft 359 interne kwaliteit testen om afwijkingen tijdens het productieproces uit te sluiten. Canadian Solar gebruikt technologie van twee vooraanstaande Nederlandse organisaties: ECN (Energie Centrum Nederland) uit Petten en Eurotron uit Bleskensgraaf. Door grote investeringen in research en development heeft het bedrijf een voorsprong op andere leveranciers van zonnepanelen. Canadian Solar wordt internationaal gezien als één van de meest toonaangevende bedrijven in de zonnepanelen industrie.

Certificering

Canadian Solar zonnepanelen zijn door de zware ammoniak test van het Duitse agrarische DLG instituut (1.500 uur ammoniak test) en het Duitse TÜV instituut (750 uur ammoniak test) gekomen. Het is vrijwel het enige zonnepaneel wat goed door deze beide testen is gekomen. Alle productie faciliteiten van Canadian Solar hebben alle belangrijke kwaliteit certificaten behaald zoals TÜV, ISO 9001, 14000 en TS169149 (dé standaard in de auto-industrie).

 

Canadian_Solar-Datasheet-CS6PP_v5.4C1en