Gemakkelijk je installatie monitoren via een app

  • Realtime databewaking: direct zien wat je installatie produceert
  • Optimalisatie van je energieverbruik
  • Problemen vroegtijdig opsporen

Het monitoren van zonnepanelen is belangrijk om het rendement van je zonnepanelensysteem te maximaliseren en eventuele problemen snel te detecteren. Er zijn verschillende manieren waarop je zonnepanelen kunt monitoren, afhankelijk van het type omvormer, de monitoringsystemen die je gebruikt en je voorkeuren. Hier zijn de belangrijkste methoden en factoren die je moet overwegen bij het monitoren van zonnepanelen:

Omvormer monitoring

De omvormer is het hart van je zonnepanelensysteem. Veel moderne omvormers hebben ingebouwde monitoringopties waarmee je de prestaties van je systeem in de gaten kunt houden.

Merkspecifieke apps: Merken zoals SolarEdge, Sigenergy en Enphase bieden apps waarmee je de energieopbrengst in realtime kunt volgen. Deze apps geven gedetailleerde gegevens over de geproduceerde energie, het verbruik, en de status van je zonnepanelen. Naast apps bieden sommige de meeste omvormers een online platform waarmee je toegang hebt tot gedetailleerde data via een webinterface.

Energie managementsystemen

Als je een uitgebreider inzicht wilt in het energieverbruik van je hele woning, inclusief zonnepanelen, kun je kiezen voor een extra energiemeter zoals een SolarEdge inline meter, een Sigenergy Gateway of via Homewizard P1 meter. Deze systemen meten zowel de productie van de zonnepanelen als het verbruik van energie in je woning.

Voordelen effectieve monitoring

  • Realtime data

  • Problemen vroegtijdig opsporen

  • Optimalisatie van je energieverbruik

  • Langetermijnrapportage

Wist je dat onze adviseurs gewoon vrijblijvend bij je langs komen? Het kost je slechts 1,5 uur!

Vragen over onze mogelijkheden?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan