Omvormers van HD Solar

  • Hybride omvormers compatibel met batterijen en zonnepanelen
  • Micro-omvormer en optimizer die parallelle werking bieden
  • Traditionele stringomvormer

Omvormers zijn apparaten die elektrische energie omzetten van de ene vorm naar de andere. Ze worden voornamelijk gebruikt om gelijkstroom (DC) om te zetten in wisselstroom (AC), zoals in zonnepaneleninstallaties of voor het voeden van huishoudelijke apparaten. We bieden verschillende type en merken omvormers.

Stringomvormer

Een stringomvormer is een veelvoorkomend type omvormer dat wordt gebruikt in zonne-energiesystemen. Het is verantwoordelijk voor het omzetten van de gelijkstroom (DC) die door een reeks (of “string”) van zonnepanelen wordt geproduceerd naar wisselstroom (AC) die door huishoudelijke apparaten kan worden gebruikt of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Omdat de zonnepanelen in serie met elkaar verbonden zijn, betekent dit dat de prestaties van elk paneel de totale productie van de string kunnen beïnvloeden. Een stringomvormer is ideaal voor eenvoudige daken met weinig tot geen schaduw. Het biedt een kostenefficiënte en betrouwbare oplossing voor het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit voor huishoudens en bedrijven.

Micro-omvormers en optimizers

Micro-omvormers en power optimizers zijn twee technologieën die zijn ontworpen om de efficiëntie van zonne-energiesystemen te verbeteren, vooral in situaties waarin schaduw, variërende oriëntaties of complexe dakstructuren een rol spelen. Beide systemen werken op paneelniveau en zijn daarom ideaal wanneer de prestaties van individuele zonnepanelen gemaximaliseerd moeten worden. Toch werken ze op verschillende manieren en hebben ze specifieke voor- en nadelen.

Hybride omvormers

Naast de traditionele stringomvormer of micro-omvormer bieden we ook hybride omvormers aan. Een hybride omvormer is een type omvormer dat wordt gebruikt in zonne-energiesystemen om de opgewekte stroom van zonnepanelen om te zetten naar bruikbare elektriciteit voor huishoudens of bedrijven. Wat deze omvormer “hybride” maakt, is dat hij naast de gebruikelijke AC/DC-omzetting ook een extra functionaliteit biedt: hij kan stroom opslaan in een batterij. Dit biedt flexibiliteit en optimaliseert het energiegebruik, met name in situaties waarbij eigen verbruik en onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet belangrijk zijn.

Retrofit omvormers

Een retrofit omvormer is een type omvormer dat speciaal is ontworpen om bestaande zonne-energiesystemen te upgraden zonder de noodzaak om alle componenten te vervangen. Dit type omvormer is nuttig wanneer je bijvoorbeeld een batterijopslag wilt toevoegen aan een bestaand systeem.

Waarom kiezen voor omvormers van HD Solar?

  • Voorbereid op toekomstige thuisbatterij

  • Systeem werkend op paneelniveau

  • Bestaand PV-installatie upgraden

  • 98%~99% efficiëntie

Wist je dat onze adviseurs gewoon vrijblijvend bij je langs komen? Het kost je slechts 1,5 uur!

Vragen over onze mogelijkheden?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

"*" geeft vereiste velden aan