HD Solar heeft de afgelopen weken 1944 zonnepanelen gelegd op het Rat Verlegh (NAC) Stadion in Breda. In totaal is een installatieteam van HD Solar hier 3 weken fulltime mee bezig geweest. De panelen zullen zo’n 500.000 kilowatt stroom per jaar opwekken. Dit is meer dan dat het stadion zelf nodig heeft. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is dat het stadion in de toekomst stroom gaat leveren aan bijvoorbeeld het bedrijventerrein in de omgeving. Ook zullen in de toekomst accu’s voor het opslaan van de overtollige energie geplaatst worden bij het stadion.

De gemeente Breda schakelde Installateur Van Dijnsen uit Breda in om dit gigantische project in goede banen te leiden. Van Dijnsen op zijn beurt zocht contact met HD Solar in Someren om de zonnepanelen te leveren en installeren.

Twee jaar geleden zette de gemeente Breda volop in op verduurzaming van de stad; zo’n zeventig gebouwen worden voorzien van zonnepanelen. Deze maatregel bespaart uiteindelijk zo’n 40% energie. In totaal is er ruim 18,6 miljoen euro met het project gemoeid. Het stadion van NAC kent vooralsnog het grootste oppervlak. Met de zonnepanelen en de al eerder aangebrachte LED-veldverlichting geven Gemeente Breda, de eigenaar van het stadion, en NAC Breda invulling aan de ambities van Breda om een CO2 -neutrale stad te worden.