In september 2017 heeft HD Solar in totaal 557 zonnepanelen gelegd bij Enexis Netbeheer in Roosendaal in samenwerking met installatiebedrijf Van Dijnsen uit Breda. Het gaat hier om JA Solar panelen van 300 Wp. Bij dit systeem zijn 5 Huawei omvormers met smartlogger monitoring geplaatst. De gebruikte onderconstructie is Flatfix Fusion, van de Nederlandse fabrikant Esdec.

HD Solar heeft 472 zonnepanelen op het werfgebouw geplaatst en 85 panelen op het kantoorgebouw van Enexis Netbeheer in Roosendaal. De geschatte jaaropbrengst is in totaal ruim 140.000 kWh per jaar.

Enexis

Dit grote project heeft HD Solar bij Enexis Netbeheer uitgevoerd. Enexis Netbeheer is één van de acht  netbeheerders in Nederland. De belangrijkste taak van een netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: ze vervoeren energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar uw woning of uw bedrijf.

Energietransitie

Enexis ziet dat vraag en aanbod van energie steeds meer fluctueren. Wereldwijd worden afspraken gemaakt over energiebesparing, het terugdringen van broeikasgassen en het remmen van de opwarming van de aarde. Steeds meer consumenten en bedrijven gaan zelf zonne- of windenergie opwekken. Lokaal wordt duurzaam opgewekte energie opgeslagen en uitgewisseld. Elektrisch vervoer is aan een stevige opmars bezig. En steeds vaker wordt biogas of restwarmte van een fabriek ingezet om woningen te verwarmen. Deze energietransitie vraagt een aanpassing van het netwerk en de dienstverlening om de energievoorziening betrouwbaar en betaalbaar te houden.

Van Dijnsen

Van Dijnsen is een adviserende totaalinstallateur in Breda die kijkt naar gebouwen als geheel. Het bedrijf is in 1965 opgericht door de heer G. van Dijnsen. De technische installaties van het bedrijf zorgen voor een aangename omgeving in kantoren, winkels, bedrijfspanden, woningen, scholen en zorginstellingen. Behalve elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties verzorgt Van Dijnsen ook inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole en zonnepanelen.