Solarwatt heeft onlangs de MyReserve thuisaccu geïntroduceerd in Nederland. Bij Arnoud Brouwer, Project Manager Asset Management bij Enexis, is op 23 september de eerste MyReserve thuisaccu in Nederland geplaatst. Brouwer gaat vanaf deze maand namens de netbeheerder met dit thuisaccusysteem ervaring opdoen. Netbeheerder Enexis bereidt zich door middel van diverse projecten voor op de komst van thuisopslag van energie. Deze ontwikkeling zal ingrijpende veranderingen in de energievoorziening van Nederlandse huishoudens teweegbrengen. Het systeem wordt geleverd door Indutecc Industrial Solutions.

De Solarwatt My Reserve Thuisaccu.

De Solarwatt My Reserve Thuisaccu.

Innovation Award

Solarwatt is een Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag.  In 2015 werd de MyReserve-thuisaccu van Solarwatt onderscheiden met de Innovation Award 2015. De nieuwe MyReserve-thuisaccu’s die nu in Nederland verkrijgbaar zijn, voorzien de gebruiker van nieuwe features, zoals meer opslagcapaciteit, clusteringsopties en plug-and-play-software-updates voor meer gebruiksgemak. De lancering van de MyReserve in Nederland – die oorspronkelijk gepland stond in het voorjaar van 2015 – werd uitgesteld vanwege het overweldigende succes van de MyReserve in Duitsland. Dankzij de opening van het nieuwe technologiecentrum Solarwatt Innovation in april 2016 kon Solarwatt de productie opschalen en blijft het bedrijf het hoofd bieden aan de toenemende behoefte aan, en vraag naar energieopslag in zowel zijn thuismarkt als andere Europese markten.

Onafhankelijk

Het zelf opwekken van energie maakt consumenten  minder afhankelijk van energieleveranciers. Ook maakt de MyReserve het efficiënter, milieuvriendelijker en voordeliger om energie op te wekken, op te slaan, te monitoren en te reguleren.

Erik Frentz, productspecialist van Solarwatt: “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt. Solarwatt verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland – door nota bene een vertegenwoordiger van een van de meest vooraanstaande netbeheerders in Nederland – het startschot is. De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.”