Zonnepanelen op de kantine en kleedlokalen van SVSH in Someren-Heide.

Zonnepanelen op de kantine en kleedlokalen van SVSH in Someren-Heide.

 

HD Solar plaatst de komende weken zonnepanelen op de daken van diverse buitensportaccommodaties in de gemeente Someren en Asten. Het gaat om de kleedlokalen en/of kantines van voetbalverenigingen, tennisvereniging De Ren in Lierop en atletiekvereniging ’t Jasper Sport in Someren. Ook tennisvereniging De Doornakkers in Eindhoven is enkele weken geleden voorzien van zonnepanelen.

 

Begin januari 2016 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de stimuleringsregeling voor energiebesparing en opwekking van duurzame energie voor sportverenigingen en -stichtingen opengesteld. De regeling is opengesteld tot 31 december 2016.

De gemeente Someren stimuleert deelname van de sportverenigingen in buitensportaccommodaties aan deze stimuleringsregeling en had bij een zestal aanbieders offertes voor de aanleg van de PV installaties aangevraagd. De verenigingen mochten daarnaast ook zelf nog offertes aanvragen.

 

Bijna alle verenigingen kozen hierbij voor HD Solar om de installaties te komen plaatsen. Binnen de stimuleringsregeling worden uitsluitend de materiaalkosten gesubsidieerd. HD Solar heeft de verenigingen dan ook de mogelijkheid geboden zelf vrijwilligers aan te leveren om mee te helpen met het plaatsen van de zonnepanelen. Hiermee kunnen de verenigingen besparen op de arbeidskosten. HD Solar ontzorgt de clubs volledig. Wij zorgen namelijk voor het aanvragen van de subsidie en ook voor de aanmelding bij de netbeheerder.

 

De clubs investeren zelf in het plaatsen van de zonnepanelen. De opbrengsten ervan vloeien terug in hun spaarkas. De aan te vragen subsidie maakt het voor de verenigingen interessant om juist nu te kiezen voor deze investering. Verder speelt het milieubewuste aspect en op termijn de kostenbesparing ook mee om nu zonnepanelen te laten plaatsen.

 

Maandag 9 mei werden de zonnepanelen geïnstalleerd op de kantine en kleedlokalen van atletiekvereniging 't Jasper Sport in Someren. Harrie van Velthoven hielp mee als vrijwilliger van 't Jasper Sport.

Maandag 9 mei werden de zonnepanelen geïnstalleerd op de kantine en kleedlokalen van atletiekvereniging ’t Jasper Sport in Someren. Harrie van Velthoven (links) hielp mee als vrijwilliger van ’t Jasper Sport. Rechts: Han van Hal, medewerker van HD Solar.