HD Solar plaatst Sunstation installatie bij Piet Hein Eek

Onlangs plaatste HD Solar zonnepanelen van het merk Sunstation bij de bekende Nederlandse designer Piet Hein Eek. Deze installatie voerde HD Solar uit in opdracht van haar partner Solarcentury. 
Solarcentury, een van ’s werelds meest toonaangevende zonne-energiebedrijven, heeft veel aandacht besteed aan het design van Sunstation, een zonnepanelensysteem voor de huizenmarkt. Dit nieuwe zonnepaneel speelt specifiek in op de vraag van consumenten naar stijlvolle zonnepanelen omdat de zwarte panelen naadloos aansluiten met het dak. Hierdoor zijn de zonnepanelen bijna onzichtbaar en behoudt het huis van buiten hetzelfde karakter.

Uit onderzoek is gebleken dat vijf op de tien Nederlandse huiseigenaren zonnepanelen lelijk vindt en dat men eerder zonnepanelen zou aanschaffen als ze in het dak zouden zijn geïntegreerd en minder zouden opvallen. De belangrijkste reden voor Nederlandse huiseigenaren om te kiezen voor zonne-energie zijn vooral de financiële voordelen en de milieuaspecten. Het nieuwe zonnepanelensysteem van Sunstation speelt in op de vraag van huiseigenaren naar mooie panelen.

Piet Hein Eek

De bekende Nederlandse designer Piet Hein Eek met op de achtergrond zijn Sunstation installatie.

Piet Hein Eek

De alom gerespecteerde Nederlandse designer Piet Hein Eek: “Een huis kopen is een van de grootste investeringen die je kunt doen, dus het is begrijpelijk dat mensen niet investeren in iets dat het uiterlijk van hun huis zou kunnen veranderen. Eerder dacht ik al aan het plaatsen van zonnepanelen op mijn dak, maar ik vond de panelen die op het dak moeten liggen niet aantrekkelijk. Bovendien zouden ze het karakter van mijn huis te veel hebben veranderd. Toen ik echter de zwarte panelen van Sunstation zag die in het dak zijn geïntegreerd, had ik er vertrouwen in dat het systeem het uiterlijk van mijn huis niet zou veranderen en perfect bij mijn dak zou passen. Ik ben erg blij met het resultaat en de panelen genereren schone zonne-energie voor de komende 25 jaar. Dit zorgt er voor dat mijn energierekening laag blijft en de ecologische voetafdruk van mijn huis kleiner wordt.”

Zie hier een video van het plaatsen van de Sunstation installatie bij Piet Hein Eek:

Onderzoek

Meer dan de helft van alle respondenten die deelnamen aan het onderzoek zien af van zonne-energie door de kosten die het met zich meebrengt. Toch hoeven consumenten niet per se de hoofdprijs te betalen voor stijlvolle zonnepanelen. Sunstation is het eerste zonnepaneel dat geïntegreerd is in het dak terwijl het evenveel kost als traditionele zonnepanelen. Het lijkt erop dat huiseigenaren inmiddels inzien dat zonne-energie hen geld kan besparen; acht van de tien respondenten gelooft dat het installeren van zonnepanelen besparingen op de energierekening oplevert.

Design

Dennis de Jong, directeur van Solarcentury Benelux, zegt: “We weten dat design belangrijk is voor Nederlandse huiseigenaren, dus we hebben hard gewerkt om het mooist mogelijke zonnepaneel te ontwikkelen, voor dezelfde prijs als een regulier op het dak liggend zonnepaneel. De interesse in het zelf opwekken van elektriciteit neemt toe en daar de wereld een stap terug doet van fossiele energie, geloven wij dat het marktpotentieel voor Sunstation groot is.”

Ryan Brand van Solarcentury met de iF Design Award 2016.

Ryan Brand van Solarcentury met de iF Design Award 2016.

Award

Het mooie design van Sunstation wordt onderschreven door de award die het zonnepaneel onlangs heeft gewonnen bij de iF DESIGN AWARD 2016. Ryan Brand mocht hem in ontvangst nemen in Munchen. Hier kreeg het product erkenning van een internationaal hoog aangeschreven jury. Sunstation had tijdens de verkiezing veel competitie: de jury beoordeelde meer dan 5000 inzendingen uit 53 landen om de winnaars te kiezen. Sunstation is het enige product op het gebied van zonne-energie in de iF DESIGN AWARD 2016 die het ‘excellent design’-label kreeg. Deze award zet Sunstation naast grote vorige winnaars zoals Apple, Sony, LG en Bosch.