Teruggave BTW op zonnepanelen blijft ook in 2016 mogelijk

Als u in 2016 zonnepanelen koopt, kunt u de betaalde BTW bij de belastingdienst blijven terug vragen.In het belastingplan 2016 wordt aan deze teruggave niet getornd. Hierdoor krijgt deze teruggave een structureel karakter.

Mensen die zonnepanelen aankopen, hebben hierdoor geen last van de BTW verhoging op het plaatsen van zonnepanelen. Op 1 juli 2015 is dit BTW tarief verhoogd van 6% naar 21%.

Hierdoor is de installatie van zonnepanelen wel duurder geworden, maar dit hogere bedrag kan weer van de belastingdienst teruggekregen worden, zodat mensen per saldo niet meer geld kwijt zijn.

Uit het belastingplan komt verder nog naar voren dat de belastingheffing over spaargeld met ingang van 2017 aangepast zal worden. In 2016 moet over vermogen in box 3, boven een vrijgesteld bedrag nog 1,2% belasting betaald worden.

Met ingang  van 2017 is de hoogte van deze belasting afhankelijk van het rendement op spaargeld, onroerend goed, aandelen en obligaties. Hierdoor wordt de hoogte van de belasting elk jaar opnieuw vastgesteld. Voor kalenderjaar 2017 zal deze box 3 bij kleinere bedragen worden vastgesteld op 0,872% en voor grotere bedragen op 1,40 of 1,65%.

Deze belasting wordt elk jaar berekend over de omvang van uw spaargeld op 1 januari.

Als u zonnepanelen aan wilt kopen en u wilt besparen op deze inkomstenbelasting, dan kunt u besluiten om dit jaar nog zonnepanelen aan te kopen en te laten plaatsen. Na plaatsing worden de zonnepanelen onderdeel van uw (eigen) woning.

Betaald u de factuur voor 31 december, dan telt dat geld niet meer mee voor de belasting die u over uw spaargeld moet betalen. Hierdoor hoeft u minder belasting over uw box 3 vermogen te betalen.

Wij kunnen de belastingteruggave voor u regelen.

Voor meer informatie over de btw-teruggave op zonnepanelen verwijzen wij graag naar de website van de Belastingdienst.

Belastingdienst.nl BTW zonnepanelen