Ter afsluiting van de tweede tranche zonnepanelen heeft Zummere Power in samenwerking met HD Solar op zaterdag 24 januari een excursie naar een energieleverende woning in Sterksel gehouden.

De deelnemers aan de excursie werden met een kopje koffie met cake ontvangen in de bedrijfsruimte van HD Solar. Hier kregen zij een korte presentatie over de eigenschappen van het vervoer waarmee de deelnemers naar Sterksel gingen.  Dit betroffen namelijk elektrische auto’s.

De woning die bezocht werd, wordt sinds kort bewoond door Jos en Karin Lichtenberg. Jos is hoogleraar productontwikkeling (Slim Bouwen) aan de TU in Eindhoven. Het huis is volledig zelfvoorzienend, zonder concessies te doen aan het wooncomfort. Er wordt bewust energie terug geleverd om de gebruikte energie voor het bouwen van de woning (denk aan het bakken van de stenen, houtbewerking, materiaaltransport) te compenseren.

In het huis, met de toepasselijke naam ‘House of Tomorrow Today’, heeft de heer Lichtenberg zijn bouwproject nader toegelicht. Daarna mocht iedereen het hele huis door lopen en konden er vragen worden gesteld.

Na de excursie werden de deelnemers weer teruggebracht naar HD Solar, waar zowel de excursie als ook de tweede tranche zonnepanelen werd geëvalueerd.