Solaredge-logo

Tot 25% meer energie – hoger rendement op uw investering

PV panelen in PV systemen worden regelmatig onderworpen aan ongelijke situaties. Dit kan veroorzaakt worden door schaduw (bomen of obstakels op het dak zoals schoorstenen maar bijvoorbeeld ook sneeuw) en door verschillende oriëntaties. Wanneer een conventionele stringomvormer wordt gebruikt, zal de zwakste module de prestatie van het gehele systeem verminderen met als consequentie energieverlies.

Met het omvormer systeem van SolarEdge wordt dit energieverlies geminimaliseerd omdat iedere module is uitgerust met een eigen “power optimizer”. Deze power optimizer volgt continue het “Maximum Power Point (MPP)” van het zonnepaneel en zorgt ervoor dat elk individueel zonnepaneel het maximale vermogen levert onafhankelijk van de andere zonnepanelen in de string waardoor het systeem maximaal blijft presteren. Dit betekent dat het systeem tot 25% meer energie kan opwekken dan een conventioneel stringomvormer systeem in zulke omstandigheden.

Een bijkomend voordeel van de individuele power optimizer is dat de zonnepanelen sneller reageren op veranderingen in zonnestraling en temperatuur, waardoor het energieverlies wordt geminimaliseerd op bewolkte dagen wanneer deze veranderingen vaak en snel achter elkaar voorkomen. De SolarEdge power heeft een rendement van 99.5%, de hoogste in de industrie. Dit leidt uiteindelijke tot meer energieopbrengst en een hoger rendement op uw investering.

Meer flexibiliteit in ontwerp – grotere systemen – hoger rendement op uw investering

Met SolarEdge kunt u gebruik maken van grotere ruimtes op het dak, ongeacht de hoeveelheid schaduw die op het dak valt. Omdat elke module constant op het eigen maximale niveau wordt gehouden, hebben modules die in de schaduw liggen geen effect op de energieprestatie. Dit betekent dat u een groter PV systeem kunt bouwen,  wat resulteert in meer elektriciteit, en een hoger rendement op de investering voor de eindklant.

Geavanceerde monitoring – meer systeemcontrole – lost problemen sneller op

Het SolarEdge PV Monitor Portal systeem is een online applicatie dat monitoring op module-niveau en systeem-niveau mogelijk maakt. De monitor software zorgt voor een ideale systeemcontrole en maximale opbrengst zekerheid. De software geeft automatisch en op afstand foutmeldingen op module niveau weer waardoor een eventueel defect snel opgelost kan worden en energieverlies geminimaliseerd wordt. De communicatie met de modules loopt via de bestaande bekabeling waardoor extra bedrading onnodig is.

Verhoogde veiligheid

Wanneer een PV systeem met een conventionele stringomvormer wordt uitgeschakeld, zullen alle modules naar hun open cel spanning gaan. In een string met een groot aantal modules in serie resulteert dit veelal in een stringspanning van 400V DC of meer. Als een PV systeem met SolarEdge power optimizers wordt uitgeschakeld, zal elke optimizer terug gaan naar een veilige spanning van 1 V DC. Zelfs bij een string van 40 modules in serie bedraagt de DC spanning dus slechts 40V wat de veiligheid van het systeem sterk verhoogt.

Het SolarEdge systeem bestaat uit:
SolarEdge Stroom Optimaliseerder
Solar-EdgeP-Series-power-optimizer
SolarEdge PV Omvormer
SolarEdge_single-phase_inverter
SolarEdge PV Monitoring Portal
SolarEdge_Module_Monitoring_iPhoneBron: Solarcentury, donderdag 7 juli 2014, www.solarcentury.com/nl