Presentatie ZummerePower 06-05-2014Dinsdag 6 mei heeft er een tweetal informatiebijeenkomsten over het gezamenlijke inkooptraject voor zonnepanelen van HD Solar en Zummere Power plaatsgevonden. Maar liefst 27 personen woonden deze avond bij. Zowel HD Solar als Zummere Power is blij met deze hoge opkomst. Het geeft toch aan dat er veel Somerenaren op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun energieverbruik en -productie. Door samen te werken in een coöperatie kunnen er daarnaast grote inkoopvoordelen behaald worden.

ZummerePower is een Somerense energiecoöperatie van, voor en door Somerense burgers en bedrijven opgericht in 2013. De slogan van de coöperatie is: ‘ZummerePower, samen en energiek op weg naar een duurzaam zelfvoorzienend Someren.’
Het doel is om samen met anderen te werken aan een volledig energieneutraal Someren in 2050. Dit doen ze door aan de ene kant bewuster om te gaan met energieverbruik en aan de andere kant zelf duurzame energie te produceren.

Vorig jaar heeft de eerste tranche plaatsgevonden voor het gezamenlijk inkooptraject van zonnepanelen. Met 16 deelnemers, ruim 300 geplaatste panelen met een verwachte gezamenlijke opbrengst van ruim 60.000 kWh per jaar is deze eerste tranche een groot succes te noemen. Dit jaar wil ZummerPower dit succes uiteraard op zijn minst evenaren.

Aanmelden voor de tweede tranche van het gezamenlijke inkooptraject voor zonnepanelen kan nog tot 1 oktober 2014. Het is de bedoeling dat geïnteresseerden lid worden van de coöperatie ZummerePower.

De coöperatie heeft inschrijfformulieren die men zelf, of met behulp van iemand van ZummerePower, invult. Op het inschrijfformulier worden alle specificaties van het dak, de ligging, het energieverbruik en dergelijke geïnventariseerd. Dit formulier gaat naar HD Solar, die op basis van het formulier een offerte maakt. Indien nodig komt er natuurlijk iemand van HD Solar bij u langs om e.e.a. te bekijken.

Voor meer informatie: www.zummerepower.nl