Informatiebijeenkomst “Asbest eraf, zonnepanelen erop”

Donderdag 21 november 2013, 20.00 – 22.00 uur

Locatie : Oranjerie van het Klok & Peel Museum Asten, Ostaderstraat 23 in Asten – Ingang is de kleine deur aan de zijkant.

Hoe pakt u het verwijderen van een asbestdak aan? Hoe kunt u slim een nieuw, duurzaam dak met zonnepanelen realiseren? Hoe regelt u het financieel?

Op donderdag 21 november gaan de ZLTO, de Rabobank en SRE – Samenwerkings-verband Regio Eindhoven op deze vragen in tijdens de informatiebijeenkomst “Asbest eraf, zonnepanelen erop”. Van 20.00 -22.00 uur krijgt u informatie over de nadelen van een asbesthoudend dak en de voordelen van het dak vervangen in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen. U bent van harte welkom!

Waarom asbest eraf?

Misschien is in het verleden in uw bedrijf asbest toegepast. Het vrijkomen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, van u en van uw omgeving. Jaarlijks sterven hieraan ongeveer zo’n 1100 mensen. Maar ook kan door asbest de waarde van uw opstal verminderen. Bovendien wordt iedereen op termijn verplicht asbest te verwijderen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu adviseert verweerde daken te laten verwijderen. Aantrekkelijk dak

Als u uw dak gaat vervangen is dit een moment om te overwegen om zonnepanelen terug te plaatsen. Het is nu financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Via de Provincie Noord-Brabant kunt u gebruik maken van de subsidieregeling “Asbest eraf, PV erop” en er zijn fiscale stimuleringsregelingen. De Rabobank biedt aan haar agrarische klanten een rentekorting op een lening ten behoeve van zonnepanelen.

Duurzaam uw eigen stroom opwekken is goed voor het milieu en voor de uitstraling van uw bedrijf. Zo helpt u mee aan een energie neutrale regio. Bovendien krijgt u minder last van toekomstige energieprijsstijgingen.

Het programma van de informatiebijeenkomst:

  • Welkom door SRE
  • Presentatie ZLTO over asbestsanering en zonnepanelen
  • Presentatie Rabobank over rentekorting en over verzekeringen
  • Presentatie door energiecoöperaties
  • Tijd voor vragen en discussie

Aanmelden
De bijeenkomst is voor agrariërs uit de Peel. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst

Meer informatie kunt u vinden op:

Asbest verwijderen, regelingen e.d.: www.zlto.nl/asbest

Rabobank rentekorting op lening: www.rabobank.nl

Regionaal Energie transitieprogramma: www.sre.nl/energietransitie