HD Solar bezoekt solar event in den bosch

HD Solar heeft op 8 oktober 2013 een bezoek gebracht aan de Energiebeurs in de c_INQ9188Brabanthallen in Den Bosch. Dit is de enige nationale B2B-beurs gericht op energiebesparing en duurzame energie in de bouw en de industrie. Naast een breed exposantenaanbod, biedt Energie 2013 een uitgebreid inhoudelijk programma vol workshops, congressen en lezingen. De beurs bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Energietransitie in praktijk
  2. Solar Event
  3. Passief bouwen Event

Energietransitie in praktijk

Energie besparen is noodzakelijk en loont. Op Energie kunt u advies inwinnen, condities vergelijken en kennismaken met nieuwe oplossingen. Alles om te komen tot een betrouwbare, voordelige energielevering en een optimale verbruiksbesparing. Het aanbod loopt uiteen van duurzaam bouwen tot biomassa en van windenergie tot decentrale energie.

Solar Event

Het Solar Event wordt georganiseerd in samenwerking met partners Holland Solar, Solarplaza en Solliance. Het aanbod beslaat een breed spectrum aan oplossingen op het gebied van zonne-energie, van opwekking en opslag tot financiering en specifieke toepassingen.

Passief Bouwen Event

Het PassiefBouwen Event is volledig gewijd aan passief bouwen. Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, een bedrijfspand of een particuliere woning: hier vindt u alles wat u nodig heeft om passief te bouwen. Van ontwerp tot realisatie, van financiering tot bouwmaterialen.

Onze ervaring

Onze interesse lag natuurlijk vooral bij het Solar Event, waarbij een aantal opvallende c_INQ8954trends waar te nemen zijn. De belangrijkste trend is dat zonne-energie leeft in Nederland. Topdrukte dus op de beurs, zowel voor wat betreft het aantal deelnemers als het aantal bezoekers van dit 3-daagse evenement. Verder is de esthetische inpassing van een PV-systeem in een gebouwontwerp een belangrijk punt van aandacht. Een andere trend is de opmars van de micro-omvormers. Grote spelers die voorheen deze markt links lieten liggen, springen nu massaal op deze markt. Tenslotte is de monitoring een belangrijke trend. Hierbij geeft de monitoring niet alleen inzicht in het PV-systeem, maar dit gaat zich uitbreiden naar een systeem dat volledig inzicht geeft in het elektriciteit- en gasverbruik van bedrijven en gezinnen.