Groene stroom is niet groen…

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft met een paginagrootte advertentie in een aantal kranten verklaart dat er in Nederland gesjoemeld wordt met groene energie. Nederland heeft niet genoeg groene energie om iedereen die hierom vraagt hiervan te voorzien.

Onder het mom van ‘een eerlijk verhaal’ verklaart het bedrijf grijze stroom groen te maken door het gebruik van certificaten, de garanties van oorsprong. Deze worden bijvoorbeeld verstrekt door Noorse waterkrachtcentrales.  Verder wordt er ‘groene’ energie gehaald uit het stoken van houtsnippers in vervuilende kolenovens.

Groene energie – zeker weten!

Wil je 100% zekerheid dat jou energie schoon is, lever dan je eigen groene energie. Door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen ben je er 100% zeker van dat jou energie groen is. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Groene energie is niet groen volgens NEM.

Groene energie is niet groen volgens de Nederlandse Energie Maatschappij.