Loading...
Smartflower 2017-05-07T08:46:31+00:00

SMARTFLOWER

Duurzaam en verantwoord

Steeds meer bedrijven en particulieren zien in dat zelf energie opwekken duurzaam en verantwoord is. HD Solar speelt hier op in met zonne-energie systemen in allerlei vormen. Sinds medio 2016 is daar het product Smartflower bij gekomen.

De Smartflower is een alles-in-één oplossing wanneer u energie wilt opwekken. Het is een unieke samensmelting van techniek en design. De Smartflower maakt gebruik van de onderstaande technieken om geheel autonoom uw energie op te wekken. De smartflower wekt rond de 3500 kwh per jaar op.

Smartflower features

Dankzij zijn bijzondere technische kenmerken – zijn ‘smart features’ – werkt de Smartflower zelfstandig en automatisch. Eén druk op de knop is genoeg. Meer hoeft u niet te doen.

Smart use – Eén druk op de knop, en het wonder openbaart zich: de behuizing gaat open en het 18 m2 grote solaroppervlak ontvouwt zich en draait automatisch naar de zon toe.
Smart tracking – Smartflower volgt de zon door middel van gps-gestuurde bijstelling, ook bij bewolking.
Smart cleaning – Door een innovatief zelfreinigingsmechanisme blijft de Smartflower altijd schoon.
Smart safety – Ingenieuze veiligheidssystemen bij wind en brand voorkomen elk gevaar.

Simpel plaatsen, simpel installeren, simpelweg kwaliteit

Vergeet gewoon alles wat u over de ingewikkelde planning, configuratie en installatie van zonne-energiesystemen gelezen hebt. Want de Smartflower komt als compleet systeem bij u thuis. Alles erin, alles eraan – fotovoltaïsche modules, sturing, omvormer – en in no-time werkend. Plaats het systeem waar u wilt. De Smartflower is snel gemonteerd en klaar voor gebruik! Net zo vlug en eenvoudig kunt u de Smartflower demonteren en op een andere plek weer opbouwen. Bijvoorbeeld als u verhuist.

De smartflower is in drie versies te verkrijgen:

Smartflower POP

Met de lancering van de Smartflower is er een nieuwe maatstaaf ontstaan in de efficiëntie van fotovoltaïsche opwekking. Waar de zogeheten dak- of veldopstellingen altijd last bleven houden van hun ligging ten opzichte van de zon, heeft de Smartflower de technologie om de zon te volgen en op deze wijze tot wel 60% meer rendement te halen uit haar fotovoltaïsche oppervlakte.

Uniek design, unieke technologie, voor elk huishouden
Bij het ontwerpen van het systeem is rekening gehouden met de energiebehoefte van het gemiddelde huishouden. Met een opbrengst van gemiddeld 4.000 kWh zorgt de Smartflower ervoor dat een gemiddeld huishouden dus “stroomneutraal” kan wonen.

Wakker wanneer u dat bent. Energie van de eerste tot en met de laatste zonnestraal
Wanneer ’s morgens de zon opkomt, ontplooit smartflower POP zich volledig automatisch. Hij richt zijn 18 m² grote zonne-energiemodulewaaier naar de zon en begint voor u stroom op te wekken – voor uw warme douche, uw verse koffie, de ontbijtradio. Doordat hij over 2 assen beschikt, draait de waaier in de loop van een dag met de zon mee.

Resultaat
De installatie begint er in vergelijking met statische dakinstallaties vroeger mee om precies de door u benodigde hoeveelheid stroom op te wekken. Ze handhaaft de stroomvoorziening gelijkmatiger en maakt ook nog efficiënt genoeg gebruik van de energie van de laatste zonnestralen om uw behoefte aan stroom vroeg op de avond te dekken. Pas dan wordt ze – opnieuw volledig automatisch – in haar veiligheidspositie opgevouwen.

Smartflower POP+

Geniet van de energie van de zon. De klok rond, en bijna onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

Produceer elektriciteit en sla het op: Zonder zorgen. Schone zonne-energie, wanneer u het nodig heeft – tot dit moment slechts een droom. Nu bent u dichterbij dan ooit dit te realiseren, want de Smartflower POP+ kan niet alleen energie van de zon op een efficiënte wijze omzetten in elektriciteit; hij kan ook de nodige elektriciteit opslaan.

Compleet geïntegreerd in een alles-in-een zonnesysteem met een plug-and-play principe zoals uw huishoudelijke apparatuur. Te plaatsen als een op het net aangesloten versie met een opslagcapaciteit van 2.3 kWh of als volledig zelfstandig met een opslagcapaciteit van 4.6 kWh. De intelligente tracking functie zorgt voor een efficiënte opbrengst op alle tijden van de dag en iedere dag in het jaar, terwijl de batterij constant opgeladen wordt. U kunt dus iedere dag met een glimlach genieten van uw eigen stroom, zelfs op de wolkenachtige dagen.

Deze grafiek laat zien dat de Smartflower Pop+ aanzienlijk meer energie opwekt dan dat hij verbruikt. Deze overproductie wordt opgeslagen en kan gebruikt worden om verbruikspieken op te vangen, maar ook tijdens slecht weer of voor gebruik in de vroege morgen.

Smartflower POP-e


‘s Werelds eerste alles-in-één zone-energie systeem
met een geïntegreerd oplaadstation voor elektrische voertuigen

LAAT ZIEN WAARVOOR U STAAT EN KIES VOOR E-MOBILITY.

Het genereren van schone energie en het bevorderen van emissievrije mobiliteit tegelijkertijd – het idee achter Smartflower POP-e. Dit systeem combineert het unieke all-in-one zonnesysteem met een high-performance laadstation voor uw elektrische auto of E-Bike. Met een oppervlakte van 18 m² kan de Smartflower POP-e ongeveer een gemiddelde opbrengst realiseren van 4.000 kWh/p.j.* – tot wel 40% meer dan op een dak gemonteerd systeem van gelijke oppervlakte. De opgewekte elektriciteit kan direct gebruikt worden of rechtstreeks aan het net geleverd worden, waarmee het ook het geïntegreerde laadstation kan ondersteunen. Dit laadstation kan gebruikt worden om tot wel 22kW elektrische auto’s en E-Bikes te voorzien van stroom.

Met het ongewone design weet u dat de Smartflower POP-e ongetwijfeld een eye-catcher gaat worden, het ideale “groene” visitekaartje voor vooruitstrevende gemeentes en bedrijven. Op publieke plaatsen, bij traditionele laadpunten, winkelcentra en bedrijfsterreinen zal de Smartflower bewondering oogsten van éénieder met passie voor milieu en duurzaamheid. Met de Smartflower POP-e kunt u omwonenden, klanten en personeel gebruik laten maken van een zichtbaar en tastbaar voorbeeld hoe u uw duurzame visie vertaald naar uw omgeving.

Bent u geïnteresseerd in een smartflower? Neem contact met ons op voor meer informatie. Bekijk de werking van de smartflower in een 360 graden animatie.